Интернационални ИБФ првак у боксу Шериф Гурдијељац рекао је данас да је спреман за предстојећу одбрану титуле у суперперо категорији против Бруна Тарима Вифуавивилија и да ће у Новом Пазару сигурно победити ривала из Танзаније.

"Завршио сам део припрема у Берлину и тврдим да никад нисам био спремнији. Одлично сам радио с немачким стручњаком Мишелом Трабантом, било је пуно новина. Драго ми је што је противник пун оптимизма, то обећава добру борбу. Победићу га у његовом најбољем издању. То ће ми донети велики напредак на светским листама", рекао је Гурдијељац.

Новопазарац има учинак од 20 победа, од тога седам нокаутом, уз четири пораза, али је славио на последњих 13 мечева.

С друге стране, боксер из Танзаније, који живи у Аустралији, остварио је 23 победе, од чега пет нокаутом, два пораза и нерешено. Он је званични ИБФ првак Пан Пацифика у суперперо категорији.

Ревија у Новом Пазару заказана је за суботу од 18.30, а последњи, девети меч у дворани Пендик између Гурдијељца и Вифуавивилија требало би да почне око 22.00.

Боксерски промотер Алмин Куч оценио је да је Гурдијељац максимално фокусиран и да је спреман да пружи максимум.

"То би требало да буде довољно за победу. Што се тиче припрема, сваки тренер има систем, а код Трабанта је то вишедневни спаринг са мање рунди. Он је школа покојног Фрица Здуњека и то је допринело да Гурдијељац задржи свежину за меч", закључио је Куч.

Званично мерење предвиђено је за сутра од 18.00 у Спортском центру Бенкс.