Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић оценила је да досадашњи ток Европског првенства иде по очекивањима, али истиче да противници нису били по мерилу.

- Све иде како смо очекивали. Имајући у виду ко су нам били противници у групи, морам да признам, били су испод нашег нивоа, али то је значило да се уиграмо за четвртак, осмину финала, четвртфинле и све оно што нам следи - рекла је Огњеновићева.

Она је навела да јој је драго што су против Финске и Француске прилику да играју добиле играчице које нису често биле у првој постави, као и да су показале да "може да се рачуна на њих.

Средњи блокер репрезентације Стефана Вељковић оценила је и поред максималног учинка на Европском првенству, да репрезентација може "много боље".

- Репрезентације с којима смо играле нису нашег нивоа и сигурно нисмо играли с иситим мотивом као против Турске и јачих репрезентација. Турска је најбољи противник у групи, али се надам да ћемо меч привести у нашу корист - рекла је Вељковићева.

Србију у среду очекује меч против Грчке у четвртом колу Групе А, док се у петак састају с Турском.

- Три победе од почетка ЕП, мислим да из утакмице у утакмицу постајемо све јаче. Сутрашњи противник је Грчка. Нисмо се сусретали са њима до сада... Знају добро да одиграју, али ако ми будемо на нашем нивоу, не би требало да буде проблема - рекла је Бојана Миленковић.