СТВАРАМО ИСТОРИЈУ: Вујасиновић верује да ће ВК Нови Београд бити освежење у српском ватерполу

С.К.

02. 07. 2019. у 15:49

СТВАРАМО ИСТОРИЈУ: Вујасиновић верује да ће ВК Нови Београд бити освежење у српском ватерполу

Владимир Вујасиновић Фото: ВК Нови Београд

Изузетан рад са младим категоријама, изузетна посвећеност тренера тим клинцима, смерница коју је клуб направио и много пре него што сам ја дошао на базен - рекао је Вујасиновић

НОВИ Београд 11. април жели да од ове године игра значајнију улогу на ватерполо сцени Србије. Нови члан Прве "А" лиге, чији је председник Александар Шапић, јуче је у подне на свом базену представио новог стратега Владимира Вујасиновића и играче: Димитрија Ристичевића, Ђорђа Филиповића, Николу Николова, Марка Манојловића, Матеју Асановића, Петра Томића и Алена Османовића.

- У јануару сам им се прикључио, упознавао се са радом у млађим категоријама и организацијом клуба. Помогао сам првом тиму, који су водили Шапић и Павловић, да избори Прву А лигу. После смо ушли у причу да водим први тим. Жеља нам је да кроз рад са млађим категоријама имамо и стабилан први тим. И није нам циљ да ово кратко траје, већ да буде дугорочна прича. Знам да је то у Србији тешко, али се надам да ћемо је изгурати на прави начин - истиче Вујасиновић.

Славни ватерполиста, који се доказао као тренер у Партизану и Про Реку, подвлачи да је Нови Београд велики изазов:

- Клуб нема репова, ни лошу, ни добру историју. Једноставно, ми је сада правимо. Делује освежавајуће, имамо услове за прави рад.

Вујасиновић сматра да су довели одличне играче и да ће екипи много значити искусни Ђорђе Филиповић:

- Ђорђе је битан за свлачионицу и базен. Ристичевић је већ у репрезентацији, Асановић је лане играо на ФИНА купу, Манојловић је до недавно био на ширем списку, Николов је веома талентован, Османовић се вратио са студија из САД, Томић је ове године дебитовао у А тиму.

СИСТЕМ МОРА ДА СЕ МЕЊА

У НОВОМ Београду подржавају идеју ВСС да ојача Српску лигу и нада се да неће важити прошлогодишњи систем такмичења. Јер, у том случају они из Прве А лиге не могу да се боре за титулу првака Србије. Јер, лане су шест екипа из Јадранске лиге одлучивали о прваку.

- Не желим никога да увредим, ово је мој став, али сам уверен да ће систем такмичења да се промени и да нико неће да ради против нашег спорта. Није у реду да члан Прве А лиге не може да се бори за титулу, нити за Европу. Не треба клубове терати да играју Јадранску лигу да би само тако могли да дођу до титуле - сматра Вујасиновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације