САМО победе воде рукометаше на ЕП 2020. у Норвешкој, Шведској и Аустрији. "Орлови" морају среду (20.00) у петом колу квалфикационе групе 2 у Леувену да савладају домаћина Белгију, али и Швајцарску, коју дочекују у недељу (18.00) у Новом Саду.


Наши асови верују да им императив победе неће спутати руке и да ће на терену доказати да су квалитетнији од Белгијанаца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САМИ КРОЈЕ СВОЈУ СУДБИНУ: Рукометаши верују у победе против Белгије и Швајцарске


- Не осећамо никакав притисак, знамо шта морамо да урадимо да бисмо победили. Ако се код млађих и појави трема, ми старији смо ту да помогнемо. Спремали смо се максимално и надамо се да ћемо показати да смо бољи тим. Ако испунимо први циљ, остаје нам још Швајцарска како бисмо наставили континуитет учешћа на ЕП - наглашава капитен Немања Илић.


Сјајно крило подвлачи да је атмосфера у репрезентацији одлична.


- Момци са осмехом долазе на тренинге. Сада изгледамо потпуно другачије него пре седам месеци, када смо започели рад са селектором Ненадом Перуничићем. Боље се познајемо и идемо на победу.


Белгијанци су на старту квалификација у Зрењанину изненадили наше рукометаше и откинули им веома важан бод. Голман Дејан Милосављев верује да ће вечерас Србија узети цео плен.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Перуничић објавио списак за Белгију и Швајцарску


- Тада их нисмо много познавали. Сада смо их "снимили", знамо шта се од нас очекује и надам се да нећемо дозволити да нас и овог пута изненаде. Спремни смо, играћемо одговорно, учинићемо све да наметнемо свој ритам, како бисмо се кући вратили са два бода. Не осећамо никакав притисак, јер свако од нас зна шта мора да уради како бисмо славили у Леувену.


Сјајни чувар мреже сматра да је екипе напредовала за седам месеци, да су им игре на СП и дуели са Хрватском помогли да игру подигну на виши ниво.


- Морамо да пружимо максимум и да испоштујемо оно што селектор тражи од нас. Ми више нисмо иста екипа, сада свим срцем желимо да победимо.


ГРУПА 2


5. коло

Швајцарска - Хрватска 18.15

Белгија - Србија 20.00

1. ХРВАТСКА 4 3 1 0 113:101 7

2. ШВАЈЦАРСКА 4 3 0 1 121:102 6

3. СРБИЈА 4 0 2 2 99:108 2

4. БЕЛГИЈА 4 0 1 3 99:121 1


Шесто коло (16.јун): Србија - Швајцарска (18.00), Хрватска - Белгија (18.00).