"ОРЛОВИ" и даље чврсто држе судбину у својим рукама. Рукометаши верују да у квалификационој групи 2 за одлазак на ЕП 2020. могу да победе Белгију (среда од 20.00 у Леувену) и Швајцарску (недеља од 18.00 у Новом Саду) и тако се пласирају на Шампионат у Норвешкој, Шведској и Аустрији.


Селектора Ненада Перуничића боли глава због повређених Пушице и Црноглавца, али га оптимизам не напушта:


ДЕА ЂУРЂЕВИЋ УЗ "ОРЛОВЕ" ПОЗНАТА водитељка ТВ Пинк Деа Ђурђевић, која је пре неколико месеци доживела тешку саобраћајну несрећу, биће специјални гост РСС на утакмици са Швајцарском, у недељу у Новом Саду. Деа је видео-поруком позвала навијаче да подрже рукометаше.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИЛОСАВЉЕВ ЗА “НОВОСТИ”: Још сам у облацима


- Најбитније је да играчи долазе и одлазе са осмехом, пуни су самопоуздања, а и много смо напредовали последњих седам месеци. Уигранији смо, судбина је у нашим рукама, нећемо да калкулишемо и најбитније је да урадимо што је до нас. Уверен сам да обе утакмице можемо да завршимо на прави начин.


Белгијанци су на старту квалификација у Зрењанину изненадили "орлове" и откинули им бод (27:27). Кормилар Србије их уважава, али и верује у победу:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Перуничић објавио списак за Белгију и Швајцарску


- Опасни су, знају да играју рукомет, школовани су. Гледајући њиховог голмана чини се као да је радио са нашим тренером. Уважавамо их, али смо и свесни да смо ми веома напредовали. Сигуран сам да момци имају велику жељу за доказивањем. Радили смо на томе да избегнемо њихове брзе шутеве. Верујем да смо спремни и путујемо у Белгију са жељом да победимо.


Табела: Хрватска 7, Швајцарска 6, Србија 2, Белгија 1 бод.