ОДБОЈКАШИ не желе да пропусте још једне Олимпијске игре и због тога им је овог лета најважнији квалификациони турнир за одлазак у Токио, који ће се од 9. до 11. августа одржати у Барију. "Орлови", који се већ недељу дана припремају за старт у Лиги нација, су све подредили такмичењу у италијанском граду и никако не желе да размишљају о другој шанси, европским квалификацијама у јануару идуће године.


- Када се сетим неуспеха на квалификацијама у Берлину за Рио 2016, онда могу да кажем да ће се последње три године рада свести у та три августовска дана. Надам се да ћемо у Барију да одиграмо најбоље овог лета, а како смо заједно три, четири године, то не би требало да буде проблем. Мада је веома битно, неће бити смак света ако будемо морали да играмо и европске квалификације - истиче примач Милан Катић.


ВОЛИМО НОВИ САД "ОРЛОВИ" су домаћини турнира Групе 4 првог викенда Лиге нације од 31. маја до 2. јуна у Новом Саду. Ривали су Јапан, Француска и Русија.
- Волимо да играмо у СПЕНС-у, нарочито ја, који сам шест година носио дрес Војводине. И увек смо имали добре резултате - каже Катић.

А да би дошли до жељене форме, "орлови" ће искористити утакмице у Лиги нација. Шансу ће углавном добијати млађи одбојкаши, док ће се најискуснији постепено прикључивати репрезентацији. Жеља је и да сви играчи буду здрави за најважније испите овог лета, јер, после квалификација за ЛОИ, следи ЕП од 12. до 29. септембра.


- Лига нација је веома битна за све оно што нас чека касније, тако да нећемо олако схватити утакмице. Већина играча је овде први пут, а на нама старијима је да им помогнемо. Време нам није савезник, а, осим нових играча, ваља упознати и нови стручни штаб. Верујем да ћемо се брзо уклопити и да ћемо из недеље у недељу бити све бољи - истиче Катић.


Искусни одбојкаш истиче да је сада рано причати о амбицијама на ЕП, које се игра у Францсукој, Словенији, Белгији и Холандији.


- Понављам, нама су квалификације најважније, али не смемо само на њих да мислимо. Увек ће бити неко ту да нас опомене да идемо утакмицу по утакмицу - подвлачи Катић.