МАРКО Подрашчанин верује да ће одбојкаши преживети берлински пакао и да ће играти на Олимпијским играма у Рију. "Орлови" се у среду (18.00) састају са Немачком, а у петак (14.00) са Белгијом.

Прве две репрезентације избориће полуфинале, где ће одмерити снаге с најбољима из групе Б: Русијом, Француском, Бугарском или Финском. Победник иде у Бразил, а други и трећи на светске квалификације у Јапану.

- Први задатак нам је да уђемо у прве две, а да у завршници победимо макар једном. Надам се да ћемо успети, јер имамо жеље, мотива и снаге не само да одемо на ОИ, него да у Рију освојимо медаљу - оптимиста је Марко Подрашчанин.

Најбољи одбојкаш Србије у 2015. истиче да су приче у репрезентацији и клубовима различите:

- У клубовима све зависи од нас, а репрезентација је скуп добрих играча које треба добро укомпоновати. Неопходно је да вратимо мотивацију, борбеност и жељу из Светске лиге, где смо били други.

Сјајни блокер истиче да је турнир стресан, али и да су у истој позицији све селекције:

- Имамо добре играче, стручни штаб, и верујем да нас се ривали још боје. У Лубеу играм са Французом Гребрениковим и он ми каже да смо бољи од њих. Зато је најважније да будемо мирни, да будемо оно што јесмо, да играмо стрпљиво.