Понадао се Сем Кери, после брејка у уводном гему, да би у 11. међуосбном мечу могао да слави трећи пут против Новака Ђоковића.

Међутим та нада трајала је само шестог гема, када је прворангирани на планети узвратио брејк и најавио да ће Американац морати да чека неку другу прилику - (7:5, 6:1), а да њега у Синсинатију занима само одбрана титуле.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Ђоковић - Квери 7:5, 6:1

Сигурним сервисом (укупно 15 асова) и још бољим ретерном, Ђоковић је већим делом контролисао меч. Чак и када остали ударци нису били на очекиваном нивоу, што је било и разумљиво, јер му је ови био први дуел после подизања пехара на Вимблдону пре непуних месец дана, Новак је мање - више рутински корачао ка трећем колу где га чека бољи из дуела Карена Бусте и Изнера.

Натерао је Американац на старту другог сета Новака да подигне игру за један степен, чак и да у неколико наврата пусти глас, посебно после освојеног Новаковог брејка за 3-1 у гемовима. Али, то је било све од Кверија коме је српски тенисер допустио до краја меча допустио да освоји само три поена.