ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ": ПАРИЗ


НОВАК ми је фаворит у овом тренутку, онда следи Рафа, а затим остали, зависно од тога ко ће с ким играти. Тако гледа на расплет овогодишњег Ролан Гароса чувени Род Лејвер (80), један од највећих тенисера свих времена, Аустралијанац који је једини на свету освојио два пута четири гренд слема у години, 1962. и 1969.


- Дивим се некоме попут Новака, са његовом способношћу и доследношћу. Начин на који игра није бум, бум, бум, ас и волеј. Он осваја сваки појединачни поен са основне линије - истакао је Лејвер на Ролан Гаросу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПУНОМ БРЗИНОМ ДО ЗВЕРЕВА: Ђоковић експресно до четвртфинала Ролан Гароса


Хвалио је Лејвер све аспекте у игри Новака Ђоковића. Тако је упоредио његово време када се играо једноручни бекхенд и данашње када неки млађи играчи то поново покушавају, истичући да је управо Новак усавршио бекхенд са две руке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Ђоковић - Штруф 6:3, 6:2, 6:2


После повратка од повреде, Новак Ђоковић је сада у прилици да поново освоји четири гренд слема у низу, а чувени тенисер се осврнуо и на могућност да Ноле то уради у истој години, као и он.


- Заиста је посебан по својим способностима. Већ је једном добио сва четири турнира у низу, тако да је већ прошао кроз све то. Узео је титулу у Аустралији, и сада је у прилици да освоји и календарски гренд слем. Дуг је пут, јер има доста добрих играча, као што су Надал и Федерер - закључио је Лејвер.


СВИ СУ ВЕЛИКИ ШАМПИОНИ

НА питање како би рангирао Ђоковића, Федерера и Надала у историји тениског спорта, поручио је да су, по њему, једнаки.

- За мене, сва тројица су бриљантни на терену и велики шампиони - каже Лејвер.