ОД свих рођенданских порука и поклона Новаку Ђоковићу, најупечатљавија је прича британског јавног сервиса Би-Би-Сија под насловом "Новак Ђоковић: Како је НАТО бомбардовање формирало његову каријеру".

Британски репортери су обишли Бањицу где је Новак код деке Владимира боравио од марта до јуна 1999, разговарали су са комшијама, Богданом Обрадовићем, људима из ТК Партизан... Би-Би-Си је Ђоковићу честитао рођендан твитом са 15 освојених гренд слем турнира.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђоковић: Нема приче о умору, Рафа је био бољи; Надал: Увек је посебно играти са Новаком

НОВАК: БИО САМ ОБИЧАН ШЕСТОГОДИШЊАК КОЈИ ЈЕ ИМАО ВЕЛИКИ САН
Kако је наведено на сајту Фондације "Новак Ђоковић", српски ас је истакао да би волео да буде запамћен као тенисер који је помогао охрабрењу вере и трансфрормацији света у боље место.
- Пре много година, ја сам био само обичан шестогодишњак који је имао велики сан и невероватну страст да тај сан постане стварност. Имао сам среће да имам породицу која је подржала мој сан. Имао сам пријатеље који су били уз мене сваког дана. Имао сам сјајног ментора и тренера у Јелени Генчић, која ме је инспирисала да будем радознао и подржавала је моју љубав ка сазнању - навео је Ђоковић и додао да је све то заједно помогло да буде најбољи тенисер света.