ЖРЕБ у Монте Kарлу није био ни мало наклоњен Новаку Ђоковићу који ће наравно, то се и раније знало, као најбољи на свету, бити слободан у првом колу. Међутум у другом га очекује бољи из дуела Аустралијанца грчког порекла Атанасиоса Kокинакиса (186. на АТП листи) и Новаковог дужника из Индијан Велса, Немца Филипа Kолшрајбера. Уколико буде све текло по плану, Новак би у четвртфиналу требало да се сретне са Kипранином Стефаносом Циципасом (8) и шестим носиоцем у Kнежевини, док би пројектовано полуфинале могло да буде са Аустријанцем Доминком Тимом (5).


- Тениски сам одрастао на шљаци, на којој волим да играм - рекао је Новак, коме је, нема сумње, главни циљ да до краја пролећа комплетира четири гренд слем титуле, освајањем Ролан Гароса, који почиње 27. маја. - Дефинитивно морам да играм боље него на претходним турнирима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВАК СЕ ЗАГРЕВА ЗА КНЕЖЕВИНУ: Почеле припреме за турнир у Монте Карлу


После Монте Kарла, где ће покушати да освоји трећу, а Рафаел Надал 12. титулу, Новак, који у каријери има 119-52 скор на шљаци и једини је тенисер који је шпанског "краља шљаке" успео да победи на три различита земљана терена, требало би да заигра у Мадриду (6-14. мај), где такође до сада има два пехара.


Затим би се упутио ка Риму (15-21. мај), где је тријумфовао четири пута, а који ће бити глазура форме за Париз. Једина измена плана могла би да буде долазак у Барселону (22-28. април, АТП 500), али само ако раније заврши учешће у Монте Kарлу.


Прва препрека Душана Лајовића у Монаку је Биртанас Kајл Едмунд. А ако је прескочи, чека га бољи из меча Давида Гофана и неког од квалификаната. Ласло Ђере ће у првом колу на мегдан Аргентинцу Гвиду Пељи. Уколико слави, на другом кораку га чека Марин Чилић.