Није Коби Брајант био само кошаркаш. Опробао се и у многим другим стварима. Једна је филм, тачније анимирани филм за који је добио и “Оскара”.


Легендарни ас је прво написао опроштајно писмо 2015. године за “Плејерс трибјун” (“The Players Tribune”), а касније га је претворио у анимирани филм.


Писмо је заправо песма “Драга кошарко” која представља опроштај од игре под обручима. Режисер и аниматор је Глен Кин, музику је написао Џон Вилијамс, а Коби је то веома емотивно прочитао.


Писмо, које је постало филм гласи овако:


Драга кошарко,


Од тренутка када сам почео татине чарапе да ролам у лопту и шутирам замишљене шутеве за победу у Gret Western forum-u”сам знао да је једна ствар стварна. Заљубио сам се у тебе.


Љубав је толико дубока да сам ти дао све - од мог ума и тела, до мог духа и душе. као шестогодишњак сам се заљубио у тебе. Никад нисам видео крај тунела, већ само себе како истрчавам из њега.


Тако сам трчао горе-доле, по сваком терену, за сваком ничијом лоптом, све за тебе. Тражила си ми да се борим. Дао сам ти своје срце, јер сам за то добио много више.


Играо сам кроз зној и бол. Не зато што ме је позвао изазов, него зато што си ме ти звала. Све сам чинио за тебе, јер је то оно што радиш када се због некога осећаш тако жви као што сам се ја због тебе осећао.


Дала си дечаку његов сан и увек ћу те волети због тога. Али, не могу те тако опсесивно волети још дуго. Ова сезона је све што још могу да т идам. Моје срце може да издржи лупање, мој ум може да се носи са напорима, али моје тело зна да је време за опроштај.


И, то је у реду. Спреман сам да те пустим. Желим да сада знаш да можемо заједно да уживамо у сваком тренутку који нам је преостао. У добром и у лошем. Дали смо једно другом све што имамо.


Обоје знамо, шта год будем радио, увећ ћу бити тај клинац са сроланим чарапама, кошем који је канта за смеће у углу. Пет секунди је на сату. Лопта је у мојим рукама.


5...4...3...2...1


Волим те заувек,


Коби.