ХУМАНИТАРНА организација "Сви за Космет" пети пут заредом организује празничну акцију, у којој се прикупљају пакетићи за децу Косова и Метохије, као и помоћ за угрожене, вишечлане породице и светиње са Космета.


Акција се организује у 90 градова и 14 држава (САД, Немачка, Француска...). Прошле године организација је припремила 5.300 пакетића и поделила их у 123 места. Традиционално, пакете лично деле чланови организације, за српску Нову годину и Савиндан. О важности акције говори и то што се ове године прикључила дијаспора, али и познате личности. Једна од њих је некадашња репрезентативка Србије у кошарци Милица Дабовић.


- Изузетна ми је част што могу да одиграм важне утакмице у животу и ван кошаркашког терена, али где год да играм, играм срцем. Љубав је та која покреће сваку моју победу. Сада играмо за децу која одрастају на Косову и Метохији, за њихове осмехе и снове. Прикључи се и ти, постани део наше екипе и подржи акцију за децу Космета, како би свако дете могло да добије новогодишњи пакетић и настави да верује у чаролије - поручила је Милица.