НОВОСТИ ЗАВИРИЛЕ У ЗОНУ ИЗВАН РУТИНЕ СРПСКИХ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА: Кад нема сонија, у шетњу до Старбакса (ФОТО)

В.ПРЕРАДОВИЋ/М.ПОПОВИЋ

01. 09. 2019. у 21:10

НОВОСТИ ЗАВИРИЛЕ У ЗОНУ ИЗВАН РУТИНЕ СРПСКИХ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА: Кад нема сонија, у шетњу до Старбакса (ФОТО)

Бирчевић, Јовић, Симоновић, Лучић, Богдановић и Гудурић

Распоред обавезних активности репрезентативаца, густ као насељеност Гуангдонг провинције у којој се налази Фошан, оставља само мале оазе слободног времена за лековито прочишћење мисли од кошаркашких тема

ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": ФОШАН

УТАКМИЦЕ, тренинзи, вежбе у теретани, тимски састанци, масаже, физиотерапије... Распоред обавезних активности репрезентативаца, густ као насељеност Гуангдонг провинције у којој се налази Фошан, оставља само мале оазе слободног времена за лековито прочишћење мисли од кошаркашких тема.

"Новости" су данас провириле у зону изван спортске рутине српских асова на Светском првенству у Кини. Хотелска тескоба извела је у шетњу велику групу наших играча, иако се протезао још један дан са осећајем да на темену носите ужарено небо.

Капитен Мирослав Радуљица, кошаркаш Ђангсу драгонса и "Кинез" у српским редовима, повео је дружину до оближње "Старбакс" кафетерије. У климатским условима јужне Кине, најприближнијим кувању на пари, поимање близине поприми сасвим другачији облик.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЂОРЂЕВИЋ ПОСТАВИО ПИТАЊЕ ЧЕЛНИЦИМА ФИБА: Да ли је ово добро за кошарку? (ВИДЕО)

СЛИКА ВАЖНИЈА ОД РИВАЛСТВА ГОСТИ хотела "Хилтон" не опседају наше репрезентативце, чланови пратећег особља српског тима кажу нам да већина не зна да се у Кини одржава Светско првенство кошаркаша. Наравно, увек има ловаца на слику са асовима. Јуче је то била група италијанских навијача, која је с великим узбуђењем позирала за фотографију са Немањом Бјелицом. "Азури" су најтежи противници плавих у групи, али се ривалство заборавља када налетите на прилику за слику са НБА играчима.

- Прошетали смо до тамо, а видите како смо се вратили - каже нам Марко Гудурић по изласку из расхлађеног аутомобила пред улазом у хотел "Хилтон", у којем су смештени учесници групе Д Мундобаскета.

Пешачење у једном смеру било је довољно и Богдану Богдановићу, Владимиру Лучићу, Стефану Јовићу, Марку Симоновићу и Стефану Бирчевићу.

- Ускоро стижу Бели и Радуља. Они се враћају пешке - именује Јовић најотпорније на врућу, лепљиву смесу која свом тежином притиска Фошан.

Само неколико минута касније, у хотелски лоби стижу Немања Бјелица и Радуљица. Српски центар навикао је на кинеске безбедносне процедуре, спушта торбицу на траку за скенирање и продужава на ручак.

На јеловнику националних тимова су и западњачка и источњачка кухиња.

- Прве вечери били су нам сервирани и пужеви - прича нам Никола Милутинов, док у лобију седи са Давором Ристовићем, некадашшњим директором Црвене звезде, а сада чланом менаџерске агенције "Октагон", која заступа центра Олимпијакоса. - Рекли су нам да је за ову кинеску провинцију специфично да једу све: змије, пацове... Храна у хотелу је добра. Послуже обичну пасту, па додајете сами прилоге који вам одговарају.

Давор Ристовић и Никола Милутинов

Фудбалски турнири у видео-игри ФИФА редовна су занимација српских репрезентативаца током великих такмичења. Не и у далекој Кини, због грешке у корацима...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БЈЕЛИЦА ИГРА ПРОТИВ ФИЛИПИНА: Нисам ништа пропустио, можда ми треба мало да уђем у ритам (ВИДЕО)

- Нико није понео "сони плејстејшн". Ту смо се опасно зезнули, добро би нам дошао у слободно време - каже Милутинов.

По разочарању у гласу претпостављамо да је Никола врхунски фудбалер са џојстиком. Помињемо му "твит" Немање Недовића, да ће му, осим дреса репрезентације на Светском првенству у Кини, недостајати и прилика да "дере" саиграче у ФИФА игрици.

Немања Бјелица са Владимиром Прерадовићем, извештачем "Новости" Фото "Новости"

- Ма, само се хвали. Побеђивао сам га кад смо били на Европском првенству пре четири године.

Рукавица је бачена за фудбалски двобој на неком другом месту и у неко друго време, док се из даљине примиче монсунска олуја. Причу о кошарци остављамо за поподневни тренинг пред данашњу утакмицу са Филипинима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације