Кошаркашки репрезентативац Србије Мирослав Радуљица рекао је да Србија на предстојећем Светском превенству у Кини има највише циљеве, као и да ће заједништво које постоји у тиму бити један од пресудни фактора у борби за највиши пласман.


- Ново је окупљање, а све остало је исто. Ту су иста лица, нема ту неких непознаница за нас другаре који се чујемо и ван ових окупљања. Све ће то бити добро, само да лепо спремимо, да створимо хемију, односно надградимо ту хемију коју имамо. Мислим да сви једва чекају припреме, то се види по осмесима ових момака. Није то увек тако било - рекао је Радуљица Тањугу.

Он је истакао да је заједништво нешто што годинама прати репрезетнацију и да ће то и на СП у Кини бити један од важних фактора који ће Србију издвојити од других тимова.

- Много је лепо и значајно да људи схвате да је то један од највећих квалитета ове репрезентације. Не само на овом првенству већ и на сваком прошлом и на сваком будућем. Мислим да је то било и да ће бити један од пресудиних фактора да ми направимо добар резултат.

Прочитајте још Марковић о репрезентацији Србије, доласку у Звезду, баскету...

Србија у Кини брани сребро освојено 2014. године, а очекивања јавности су та медаља мозе да промени сјај.

- Као јуче да је била та 2014... Надамо се да сребро може да промени боју. Оно је јако вредно, али злато је ипак злато.

Актуелни олимпијски вицешампиони на СП играће у групи Д са Италијом, Анголом, Филипинима, а играч кинеског Ђангсу Драгонса каже да ће првенство бити специфичцно.

Прочитајте још Далипагић о појачањима Звезде и Партизана, кошарци у Србији и региону, СП: АБА лига једино вреди на овим просторима

- Мислим да ће бити тешка свака утакмица. Првенство је далеко и временски и просторно. Путује се у Кину, тамо је доста другачије. Разних фактора има. Не бих да правим неку одступницу нама, стварно стремимо највишим циљевима. Не плашимо се највиших циљева. Систем такмичења је такав и екипе су такве да ниједна утакмица неће бити лака. Знамо шта треба да радимо, гледамо само себе и сваку следећу утакмицу. Не прескачемо ниједан меч и не гледамо толико у будћност. То је рецепт који смо користили до сада и који би требало да фунционише јако добро и овај пут - закључио је Радуљица.