ТРЕНЕР Партизана Андреа Тринкијери је дочекан у хали овацијама, због свега што се дешавало на првом мечу. А на конференцији се појавио у мајици са својом карикатуром:

- Ако ме лига казни јер нисам дошао у кошуљи и сакоу, јер не могу од ове врућине... Много боље смо одиграли у првом мечу. Звезда је искусна, чекала је да престанемо, да се зауставимо у трећој четвртини. Тад смо били предвидљиви. Било је веома топло, тешко... После прве утакмице, рекао сам да је једина ствар да морамо да нађемо како да добијемо. Тад сам гледао семафор 98:94 и нисам се осећао поражен. Сад смо дали све што имамо, али морамо наћи енергије да одиграмо још једну добру утакмицу у суботу.

На питање да ли је био „покерашки“ потез нацртати последњу акцију за Загорца који је до тог тренутка шутирао 6-0 за три.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗАГОРАЦ ЗАПАЛИО „ПИОНИР“: Партизан тројком три секунде пре краја изједначио у финалној серији против Црвене звезде

- Раде је данас био катастрофалан, ја знам, он зна, екипа зна... Није ми се свиђало што су са трибина били агресивни према њему. Немамо 55 играча. Звао сам тајм-аут, одлучио да одиграмо нашу акцију, али је онда тренер Звезде тражио тајм, и ја сам променио одлуку. Раде има таленат, има висину, мени је требао такав играч. Није био покерашки потез, он је могао то да изнесе. Баш зато што је лоше играо, имао је још већи мотив...

Прокоментарисао је и лоше извођење слободних бацања у финишу.

- Једина ствар коју нисам очекивао је да Ренфро промаши два бацања. То је једино ван филма, ван утакмице...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КРАЈ: Партизан - Црвена звезда 73:72

Тренер црвено-белих Милан Томић није видео разлоге пораза у последњем кошу Радета Загорца.

- Прави дерби, тврда утакмица, мислим да се прекренула у последњих три минута, када смо водили седам разлике. Рекао сам играчима да морамо да играмо свих 40 минута. Знали смо да је Партизан најјачи у контри, искористили су наше две грешке у последњих два и по минута, и то је одлучило. А не само последњи шут који је ушао. Сад је 1-1 и настављамо даље.

Новинари су га питали да ли може да претпостави колико ће трајати финална серија:

- Не бих се звао тренер кад бих то знао.

Прокоментарисао је и изузетно тешке услове за игру.

- Најтеже је играчима, велика је врућина. Апелујемо да се стави екондишн, стварно су услови ненормални.