Најталентованији кошаркаш Европе и члан Реал Мадрида Марио Накић најближи је да изабере да наступа за репрезентацију Србије, испред Хрватске и Шпаније.

Селектор селекције Хрватске Вељко Мршић изјавио је да му је Мариов отац - Иво Накић, бивши репрезентативац Хрватске и кошаркаш Партизана, пренео да је његов син, који је рођен у Београду, близу одлуке да изабере "орлове".

- Признао ми је да Марио још није ништа одлучио, али да је ипак ближе игрању за Србију. Тамо се родио, тамо су му породица и пријатељи, за Хрватску га вежу само летовања. У контакт с њим ступили су селектор Србије Ђорђевић и председник КСС Даниловић и наговарају га да се одлучи за Србију. Морамо се хитно наћи с момком и направити све што можемо да ипак одабере Хрватску - рекао је Мршић за хрватски портал “Индекс”.

Марио Накић истакао је да је одлучио под чијом заставом ће да игра, али да још није време да објави.

- Не могу да одговорим на то питање. Забранили су ми из Реала - навео је Накић јуниор.

Марио Накић је прошле недеље водио Реал до титуле шампиона на завршном турниру јуниорске Евролиге, у финалу је против Мега Бемакса (95:76) дао 33 поена и ухватио 10 скокова и проглашен за најбољег играча такмичења.