МАЛИ део великог ремонта Лос Анђелес Клиперса је отказ Милошу Теодосићу. Сасвим очекиван, с обзиром на то да је наш 32-годишњи плејмејкер последњи пут стао на паркет у НБА мечу 15. децембра. Биће му исплаћен уговор за ову сезону, вредан 6,3 милиона долара, и по истеку 48 сати од раскида, постаће слободан играч.

Засада је маглом обавијено питање где ће се запутити после НБА авантуре у Клиперсима, за које је ове сезоне одиграо само 15 утакмица, и био далеко од радара тренера Дока Риверса, упркос његовим изјавама да рачуна на играча који је у НБА дошао с репутацијом најбољег европског плејмејкера.


Поједини извори наводе да је Тео већ одлучио да се врати у Европу, што је недавно и најавио упитан о статусу у Клиперсима. Тада је очекивао да ће изгурати сезону у Ел-Еју и током лета на миру прелиставати понуде европских клубова. Међутим, отказ у Клиперсима могао би да убрза ту динамику.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КЛИПЕРСИ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Теодосић постаје слободан играч!

Одраније је познато да је Ефес разматрао могућност да ангажује Теодосића уместо Шејна Ларкина (заступа их иста агенција).


- Да бисмо довели Теодосића, његов тим мора да га отпусти. Тренутно не размишљамо о њему, позабавићемо се тиме ако буде слободан - рекао је тада генерални менаџер турског клуба Алпер Јилмаз.


У ишчекивању да ли ће Ефес сада предузети конкретне потезе, извирују и гласине да је за српског аса озбиљно загризао израелски Макаби. Израелски великан је усред неизвесне трке за пласман у плеј-оф, са двојицом играча на Теодосићевој позицији који не испуњавају очекивања "жутих" (Реј Кендрик и Џереми Парго).


До истека рока од 48 сати могући су и покушаји неких НБА тимова да ангажују Теодосића по истим условима које је имао у Клиперсима. У оптицају су Чикаго, Орландо, Финикс, Филаделфија... Али, велика је вероватноћа да би одбио краткорочне уговоре, имајући у виду да је његова супруга Јелисавета трудна.

НБА КАРИЈЕРА
МЕЧЕВИ: 60
МИНУТИ: 21,4
ПОЕНИ: 8,0
АСИСТЕНЦИЈЕ: 4,0
СКОКОВИ: 2,4
ШУТ ИЗ ИГРЕ: 42 %
ШУТ ЗА ТРИ: 37,8 %