Паспаљ: АБА лига је најквалитетније спортско такмичење у региону

Бета

среда, 26. 12. 2018. у 16:47

Паспаљ: АБА лига је најквалитетније спортско такмичење у региону

Жарко Паспаљ Фото: Н. Параушић

Прослављени кошаркаш је анализирао досадашњи део сезоне и навео да је најјачи утисак оставила Црвена звезда. Уз њу су Будућност и Цедевита
Прослављени југословенски кошаркаш Жарко Паспаљ изјавио је данас да је АБА лига показала да представља најквалитетније спортско такмичење у региону.

- АБА Лига је још једном показала да представља најквалитетније спортско такмичење у региону, и да нема овог такмичења, не би било квалитетне кошарке на овим просторима. То је сигурно. Много је ствари које су изванредне у вези са АБА Лигом - навео је Паспаљ у свом блогу на сајту АБА лиге.

Навео је да га занима посећеност у дворанама, понашање актера на терену и атмосфера.

- Мислим да је то главна и основна ствар за лигу да напредује јер то показује заинтересованост - додао је.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Жарко Паспаљ: Спорт треба да нас спаја

По његовим речима, понашање судија је сјајно, "чиста десетка", "пошто смо ми иначе тешки људи у региону и стално сметају судије на овај или онај начин".

Паспаљ је анализирао и досадашњи део сезоне и навео да је најјачи утисак оставила Црвена звезда, за коју је рекао да је направила "озбиљне промене" и велику пажњу посветила довођењу странаца, уз ангажовање доброг тренера.

- Звезда има добре играче. Тај ниво и начин како играју и како се понашају, то је довољно за највиши пласман у АБА лиги. Звезда има добру селекцију, која је урађена у складу са жељама тренера. Звезда по том питању добро функционише и то даје резултате. Мислим да је Милан Томић добар тренер, а мене чуди како се раније није определио да почне да ради као први тренер после толико година. Ово је свакако био добар моменат и његова каријера ће да иде све боље и боље - навео је Паспаљ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Паспаљ и Нестеровић у “лудој вожњи” Југом: О Дивцу и посебном систему кочења, Киндеру, АБА лиги...

Поред Звезде, по његовим речима, друга два најбоља тима су Будућност и Цедевита, а да још остаје да се види да ли ће у плеј-офу играти још Мега или Партизан.

Када је реч о Партизану, навео је да су црно-бели имали неке неочекиване поразе и да тим игра "онако како је послаган".

- Довели су човека који је реномирани стручњак у Европи. Његово име само по себи носи неку могућност, квалитет и оптимизам да ће нешто боље да се дешава. Али, на крају крајева тренер не игра, тренер је онај који поставља ствари, а играчи су ти који играју - додао је Паспаљ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације