ЈЕЛОВАЦ ПРЕЗАДОВОЉАН КОНКУРЕНЦИЈОМ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Тренинг јачи него утакмица

Ми. Р.

10. 09. 2018. у 22:06

ЈЕЛОВАЦ ПРЕЗАДОВОЉАН КОНКУРЕНЦИЈОМ У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ: Тренинг јачи него утакмица

Стеван Јеловац Фото: Н. Параушић

Врхунски играчи су ту, озбиљне дуеле водимо међусобно док играмо “пет на пет”. Имамо велике шансе да се пласирамо на шампионат – прича Стеван за „Новости“

СВАКИ нови тренинг у националном тиму за Стевана Јеловца је један корак напред у каријери. Уз селектора Александра Ђорђевића и његов стручни штаб, који на окупу тренутно има најјачи састав у досадашњим квалификацијама, користи сваки тренутак за надоградњу кошаркашког знања и чека прилику за доказивање у важним мечевима са Грчком (среда) и Естонијом (недеља).

- Те две утакмице могу да нас значајно приближе Светском купу – прича Јеловац за “Новости”. - Тренутно су у најбољем положају у групи Немци и Грци, али битно је да ми и даље зависимо од нас. Ни мало лака утакмица нас не чека на Криту, имају добре, искусне, евролигашке играче. Међутим, ми смо спремни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јовић о квалификацијама, Мачвану, Звезди, Радоњићу...

Атмосфера која их чека на гостовању, само је додатан мотив.

- Сигурно да ће бити пуна хала, јер су Грци фанатици за кошарку, баш као и ми. Биће леп амбијент, а сви ми волимо да играмо пред испуњеним трибинама.

Две победе на старту друге рунде, олакшале би пут ка Кини, али нису довољне за сигурну резервацију авионских карти...

- Треба оба пута да упишемо тријумф против Израела, као директног конкурента и онда не морамо да гледамо друге резултате. Имамо велике шансе да се пласирамо на шампионат.

Тест форме Ђорђевићева чета имала је против селекције Мађарске, на мечу који је завршен убедљивим слављем Србије.

- Није то била реална слика, јер ни они нису дошли комплетни. Дефинитивно би јача провера испала да смо само имали тренинг. На свакој позицији имамо по бар два одлична играча, тако да у игри “пет на пет” водимо баш озбиљне дуеле. Задовољство је радити такав тренинг и делити терен са врхунским кошаркашима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА КОМПЛЕТНА: Прикључио се и Милосављевић

Јеловац је први пут у тиму са нашим НБА асовима Богдановићем и Бјелицом.

- Помажу нам њиховим искуством, стварно су лидери. На прави начин воде овај тим.

На питање да ли је десетак дана довољан период да се уклопи поново нови тим, Стеван има позитиван одговор:

- Јесте, јер смо сви упознати са системом и правилима у репрезентацији. Када окупиш играче који играју у озбиљним клубовима, онда није тешко спојити их у једну целину – завршио је Јеловац.

НЕ ПОТЦЕЊУЈЕМО ЕСТОНИЈУ
САМО три дана после утакмице са Грчком, наш тим ће дочекати Естонију у дворани “Александар Николић”.
-Сигурно да је посебан осећај играти у Београду пред домаћим навијачима. Професионалци смо, тако да ћемо потпуно концентрисано ући у тај меч, без обзира на јачину противника. Не смемо да потценимо Естонију ниједног тренутка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације