ЗВЕЗДА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ: Суспензија Јанковићу, Јовановић у Тренту

Ђ.М.

понедељак, 13. 08. 2018. у 12:49

ЗВЕЗДА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ: Суспензија Јанковићу, Јовановић у Тренту

Алекса Раданов, Дејан Давидовац и Бориша Симанић фото: КК Црвена звезда

Оправдано одсутни били су само Џо Регланд и Мухамед Фаје, који ће у Београд стићи средином следеће недеље. Неоправдано - Стефан Јанковић

МИЛАН Томић, тренер шампиона Србије Црвене звезде направио је прву прозивку и тако означио почетак припрема за предстојећу сезону, на којој се појавило 13 играча. Оправдано одсутни били су само Џо Регланд и Мухамед Фаје, који ће у Београд стићи средином следеће недеље. Неоправдано - Стефан Јанковић.

- Стефан Јанковић, који има важећи уговор са клубом, није се појавио на прозивци и у складу са нормативним актима клуба и уговором, спортски директор клуба је покренуо дисциплински поступак - наводи се у саопштењу Црвене звезде.

Наредних дана, или недеља, остаје да се види како ће бити решен "случај Јанковић", о коме се претходних дана писало много, да ли је Звезда у праву, или он, у ком ће клубу наставити каријеру. Али, засад да је, чини се, једино сигурно да више неће бити облачити црвено-бели дрес.

На другој страни, у екипи Црвене звезде следеће сезоне неће бити ни Николе Јовановића, који је позајмљен италијанском вицешампиону, Тренту.

- Јовановић је, у договору са клубом и његовом агенцијом, а у циљу обезбеђења што веће минутаже, уступљен у сезони 2018-2019. Тренту, а после тога се враћа у Црвену звезду - дао је спрски шампион писано појашњење о одласку Јовановића, који је прошлог лета са Звездом потписао трогодишњи уговор.

Играчи Црвене звезде ће у прва два дана обавити комплетне медицинске прегледе, а већ од средепочеће са радом у дворани.

Као што је од раније познато, главном тренеру Милану Томићу у раду ће асистирати помоћници Андрија Гавриловић, Миленко Топић и Саша Косовић. Александар Лукман је кондициони тренер, док су чланови стручног штаба спортски директор и менаџер првог тима Небојша Илић, доктори Небојша Митровић и Борис Глушчевић, као и физиотерапеут Милорад Ћирић.

ОДАБРАНИ

ОД играча из прошле сезоне на прозивци су били Алекса Раданов, Марко Кешељ, Огњен Добрић, Дејан Давидовац, Филип Човић и Бранко Лазић. Такође, првог радног дана су се појавили повратници Маик Цирбес (Бајерн) и Душан Ристић (Аризона), затим новајлије Стратос Перпероглу (Хапоел Јерусалим), Били Берон (Ескишехир), као и трио који је протекле такмичарске године играо за ФМП Мајк Оџо, Немања Ненадић и Бориша Симанић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Милош

13.08.2018. 13:26

Раданова и Симанића максимално форсирати јер су велики потенцијал. Добро је ослободити се Јанковића јер дечко има проблем са главом и дисциплином. Јовановић недорастао озбиљној кошарци. Појачања одлична, остаје на тренеру да укомпонује и уигра тим који уз добро вођење може опет освојити титулу. Све најбоље Звездо!!!

Superhik

13.08.2018. 17:01

@Милош - Odlično razmišljaš, ali Radanov i Simanić će dobiti 100 minuta zajedno ove sezone.

Milan

13.08.2018. 18:06

@Милош - Janković ima bubice u glavi, ali je izuzetan potencijal. Ako Zvezda ne ume da izvuče najbolje iz njega i pretvori u biser srpske košarke onda u Zvezdi neko ima još gore probleme u glavi od Jankovića.

РСК ОР

13.08.2018. 18:38

Napred FMP, Limenke iz predgrađa su uz vas !!! Svi se sećamo nekadašnje, bivše, u stečaju ugašene KK Crvene Zvezde. I mi malo ličimo na njih, je li tako braćo limenkasta ?