ТОМИЋ МЕЂУ ЦРВЕНО-БЕЛИМА: Помоћни тренер Олимпијакоса стигао у Београд!

В. П.

12. 07. 2018. у 20:09

Некадашњи кошаркаш клуба из Пиреја дошао је на преговоре о преузимању нашег шампиона

ТОМИЋ МЕЂУ ЦРВЕНО-БЕЛИМА: Помоћни тренер Олимпијакоса стигао у Београд!

Милан Томић фото: Н. Параушић

ПОСЛЕ неуобичајено дугог затишја, Црвена звезда је начинила први корак у сусрет предстојећој сезони. У Београд је данас на преговоре о преузимању нашег шампиона допутовао Милан Томић (45), некадашњи кошаркаш Олимпијакоса и "вечни" помоћни тренер у клубу из Пиреја.

На аеродрому га је дочекао директор црвено-белих Филип Сунтурлић и одвео на разговоре који би ускоро требало да дају одговор на питање ко ће са чела струке водити Звезду после неуспешне протекле сезоне.

Томић је скоро комплетну играчко-тренерску каријеру провео у Грчкој (по стицању држављанства добио презиме Јанакопулос). Дрес Олимпијакоса носио је од 1991. до 2004, био део генерације која је 1997. донела Олимпијакосу прву евролигашку титулу под командом Душана Ивковића.

На позив Панајотиса Јанакиса, 2008. је ушао у стручни тим атинских црвених и до данас радио као помоћни тренер, понекад паралелно и као директор тима. Међутим, његово искуство у улози првог тренера је симболично.

Наиме, када је Јоргос Барцокас 2014. године у освит сезоне поднео оставку, Томић је именован за привременог главног тренера. Са те позиције водио је Олимпијакос у прва три евролигашка меча у групи и остварио три победе. Занимљиво, у четвртом је требало да предводи тим у дуелу са Црвеном звездом у Београду, али је непосредно пре тог гостовања ангажован нови тренер Јанис Сферопулос, који је дебитовао у сусрету са нашом екипом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације