ОДЛУКУ ЛА Клиперса и Милоша Теодосића, да ли ће и на који начин српски плејмејкер наставити НБА каријеру с нестрпљењем ишчекују европски клубови, а ако је веровати информацијама из Турске, пре свих Фенербахче. Истанбулски гигант, који се не доводи први пут у везу са Теодосићем, наводно је спреман, уколико Србин одлучи да професионално напусти САД, да му понуди уговор.

Да би до тога дошло, неопходно је да се Теодосић ослободи уговорне обавезе са Клиперсима, а за то постоје три опције. Прва је да му Клиперси уруче отказ, али и чек од 2,1 милион долара бруто, колико му следује за једнострани раскид сарадње. Друга је да га клуб из Лос Анђелеса размени са неким другим НБА тимом који би му пак уручио отказ под поменутим условима, а трећа, најмање вероватна је да сам Теодосић одлучи да не "покупи" другу годину уговора (6,3 милиона долара бруто) и тако остане без поменутих милиона.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТЕОДОСИЋ НА РАСКРСНИЦИ: Клиперси хоће да трејдују Србина, Европа чека расплет

Уколико ни једна од три могућности не постане стварност, или ако Теодосић одлучи да из Калифорније не крене ка Истанбулу, већ некој другој дестинацији, а стидљиво се помиње пирејска лука и Олимпијакос, који пак гледа прво да реши питање тренера (прва опција је Дејвид Блат) и останак и под којим финансијским условима Василиса Спанулиса, Фенербахче ће покушати да пронађе алтернативно решење, а једно од њих је Малколм Дилејни.

Америчком плејмејкеру је истекао уговор са Атлантом. Чека евентуално нову понуду, али уједно је спреман да се опет отисне преко Атлантика, што је први "проверио" Анадолу Ефес, пославши конкретну понуду. Дилејни је међутим, незванично, дао "пиварима" негативан одговор, а на "чекању" је оставио један кинески клуб.