ПРЕДСЕДНИК Барселоне Ђозеп Мариа Бартомеу јавно је, у интервјуу за каталонски радио РАК 1, похвалио рад Светислава Пешића. Први човек клуба рекао је да је његов долазак пред "Куп краља" био "пун погодак".

- Довели смо тренера кога смо познавали и који је познавао клуб. Он је харизматичан не само за навијаче него и за играче. Донео нам је "Куп краља" када нико Барселону није сматрао фаворитом. Освојили смо и Каталонску лигу и сада смо пред плеј-офом у борби за титулу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пешић за кратко време са Барселоном два пута савладао Реал: Прави мајстор за “краљеве”

Бартомеу је избегао да се прецизније изјасни о будућности нашег тренера:

- Пешићев уговор је до јуна. Сада је приоритет плеј-оф и титула, ако буде било могуће. Још нисмо планирали разговор са њим о наставку сарадње, јер ни он није желео да говори о будућности већ само о садашњем тренутку.

На инсистирање новинара Бартомеу је рекао:

- Да ли бих волео да Пешић остане? Ја сам "Пешићев фан" и то не од скора него од пре много година. Његов повратак у клуб био је велики успех.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пешић води Барселону: Дошао сам да помогнем, а не да правим каријеру

Дакле, ништа ново, али између редова јасно избија могућност да Пешић и Барселона наставе сарадњу, мада медији и даље шпекулишу са доласком Шарунаса Јасикевичиуса, о чему је Бартомеу такође избегао јасан одговор, рекавши само оно што сви знамо: да је "Шарас" био велики играч и да сада доказује да је и велики тренер.