Жарко Паспаљ: Само сложно до медаље

Иван Ловрић

недеља, 23. 07. 2017. у 08:06

Жарко Паспаљ: Само сложно до медаље

Фото В. Данилов

Популарни Паља је колекционар многих медаља. Још су у сећању атинске овације од пре 22 године када се скандирало: "Узео си трофеј, Паспаље"

НАШИ "орлови" шире крила за лет до плена на Европском кошаркашком првенству у Турској. О томе и другим баскеташким темама, разговарали смо са Жарком Паспаљем, нашом кошаркашком легендом.

Популарни Паља је колекционар многих медаља. Још су у сећању атинске овације од пре 22 године када се скандирало: "Узео си трофеј, Паспаље". Зато и прво питање: како се стиже до одличја?

- Само заједно, другачије неће моћи. У једној доброј атмосфери и раду. Наша репрезентација је показала да је достојна места које јој припада. Овом првенству треба да се радујемо, јер шаљемо екипу која има висок квалитет. Уверен сам да ће они то показати и на паркету.

* Наш народ, као и увек, од кошаркаша очекује медаље.

- Кошаркаши су нас размазили и увек се од њих очекује медаља. На то нас је навикла богата традиција која сеже још од неких давних времена. Тако и овај пут, од наших момака се очекује одличје.

* Какве су реалне шансе да наши "орлови" поново закораче на балкон Скупштине града?

- Сматрам да су велике, јер то је једна веома добра екипа, искуснија за годину дана играња заједно. Ово је једно идеално такмичење, јер долазе екипе са сличним квалитетом и проблематиком. Али, не треба бити скроман и рећи да не очекујемо медаљу.

* Шта бисте саветовали нашем тренеру и играчима?

- Наш тренер Саша Ђорђевић свој посао обавља веома добро и немам шта томе да додам. Понављам, да су за успех најважнији заједнички рад и добра атмосфера.

* Да ли међу садашњим репрезентативцима видите неког свог наследника?

- Незахвално је о томе говорити. Сваки играч има неке своје одлике. Они су оформљени играчи и свако је занимљив на свој начин. Иначе, док сам био активни играч нисам се нешто бавио тиме да ли сам ја можда нечији наследник.

* Чак 26 наших младих кошаркаша одбило је позив за универзитетску репрезентацију.

- То ми звучи невероватно, али нисам упућен у детаље. Срамота је и рећи да је могућ толики број отказа. Али, ваља пронаћи суштину проблема и исправити оно где се погрешило.

* Шта вам је обележило протеклу недељу мимо спорта?

- Ништа специјално, осим ових великих врућина. Желим да се што пре на мору склоним од њих. Све ово остало је мање-више у тренду оног како живимо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

putkasevic

24.07.2017. 08:55

za koju ti državu navijaš, crni ti rad bio? Izrode kao i mnogi koje nam je majka Crna Gora izrodila i sve dala.

Dane Zvezda

24.07.2017. 12:19

@putkasevic - Ko je tebi izrod,ljudina Zarko??To je takva ljudina i legenda da ti 2 prsta trebas dici kada hoces nesto da ga zamolis..Kako je izrod Srbin ,roditelji Srbi rodjen na teritoriji sadasnje neke tzv ´´drzave´´koja je sebi i strano ime dala..Zarko volimo te mnogo,ljudino dubok naklon