Звезда и Партизан у Европи,а на Тргу терени, видео бим и игре

Танјуг

17. 09. 2019. у 11:30

Звезда и Партизан у Европи,а на Тргу терени, видео бим и игре
Шест недеља док Црвена Звезда и Партизан буду играли утакмице у Лиги шампиона и Лиги Европе, уторком, средом и четвртком на Тргу републике биће организоване фудбалске манифестације

Шест недеља док Црвена Звезда и Партизан буду играли утакмице у Лиги шампиона и Лиги Европе, уторком, средом и четвртком на Тргу републике биће организоване фудбалске манифестације.

За најмлађе Београђане постављен је мали терен са вештачком травом где ће моћи да играју фудбал са својим вршњацима, али и ван терена да жонглирају, шутирају лопту, а биће организоване и различите наградне игре.

Београђани ће на великом видео биму моћи да прате све утакмице Црвене Звезде и Партизана које буду играли на европским такмичењима.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић каже да је реновирани Трг републике конципиран тако да се на њему одржавају различите спортске, културне, забавне манифестације.

"Ове недеље почињемо са фудбалским тргом. Он ће се одржавати сваке недеље - уторком, средом и четвртком, када наши клубови буду играли европска такмичења. Циљ је популаризација спорта и популаризација фудбала, али и подршка нашим највећим клубовима који играју у Европи", рекао је Никодијевић.

Манефестацију заједно организују Град Београд и Фудбалски савез Србије.

На Тргу су предвиђене целодневне активности - уторком, средом и четвртком, а са најмлађима ће се дружити и представници Црвене Звезде и Партизана.

На великом видео биму први пренос утакмице биће у среду када се игра утакмица Бајерн - Црвена Звезда, а у четвртак утакмицу Партизана.

"Идеја је да спорт приближимо најмлађима, да развијамо спортски дух код деце, али и да покажемо шта је фер плеј и да заједнички пружимо подршку и једном и другом клубу. Верујем да ће се велики број малишана одазвати, биће овде и школе фудбала које ће имати своје бесплатне часове", рекао је Никодијевић.

Директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић позвао је сву децу да дођу на Трг да играју фудбал, јер је то добро за њихов развој.

Додаје да ће и из Фудбалског савеза Србије, из Црвене звезде и Партизана долазити представници да посете децу, да се друже са њима, поделе аутограме и упознају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације