Фудбалер Србије Лука Миливојевић рекао је данас да ће предстојећа утакмица са Португалијом у квалификацијама за Европско првенство 2020. године решити ситуацију у групи и да ће екипа све снаге усмерити на позитиван резултат у том мечу, али и у дуелу са Луксембургом.

- Утакмица са Португалом је превага, да не гледамо Лигу нација, нама је утакмица са Португалијом у суштини све. Решава нам пут у групи, све снаге треба усмерити ка Португалији, дати све од себе да се направи позитиван резултат. Ако успемо да победимо бићемо јако ближи нашем остварењу. Неће бити лако, то је добра репрезентација, али мислим да ће та утакмица донети превагу у нашој групи - рекао је Миливојевић за сајт ФСС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: Продато више од 20.000 улазница за меч са Португалијом

Фудбалери Србије играју у суботу 7. септембра у Београду против Португалије, у квалификацијама за Европско првенство 2020. године, а три дана касније је дуел са Луксембургом.

Србија је одиграла три утакмице у Групи Б и трећа је на табели са четири бода, колико има и другопласирани Луксембург, али уз утакмицу више. Португалија је одиграла две утакмице и има два бода на четвртом месту. Украјина је прва са 10 бодова из четири меча, док је Литванија последња са бодом из три утакмице.

Упитан да ли очекује да ће његова екипа диктирати темпо против Португалије и Луксембурга, Миливојевић је рекао да то њему није у првом плану, да екипа треба да наметне свој препознатљив стил, али да се на крају све сведе на бодове.

- Ако можемо да узмемо шест бодова из тих утакмица. Надам се да ћемо позитивно проћи ове две утакмице и то од данас спремамо - додао је он.

Упитан о највећој звезди португалског тима Кристијану Роналду, Миливојевић је рекао да екипу не чини само он, већ да је то колектив са много квалитетних играча.

- Бернардо Силва је врхунски играч. Биће тешка утакмица, не сумњам да ће њима бити тешко у Београду. Нисмо ни ми за потцењивање, очекујем врхунску и квалитетну утакмицу - навео је играч Кристал Паласа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тумбаковић: Европски Бразилци? Морамо још много да радимо да би вратили тај статус

Миливојевић се вратио у репрезентацију Србије код новог селектора Љубише Тумбаковића. Он је рекао да му је част што је поново у репрезентацији и што је у могућности да помогне.

- То је оно због чега смо сви овде, надам се да ће тако бити. Разговарао сам са селектором, а онда је уследио позив у тим, све је било позитивно и ето ту сам опет. Све је протекло у коректном тону. Испричали смо се, боље смо се упознали, циљ је био да се поприча и да се не дође неспреман овде. Знам шта се отприлике тражи, ту сам имаћемо пет, шест дана до утакмице да се још боље упознамо и адаптирамо на његов стил.

Упитан је и да ли зна да је порасло интересовање за репрезентацију откако су се он и Матија Настасић вратили у тим.

- Претпостављам да је тако, има ту и до Роналда и новог амбијента у репрезентацији. Најважније ће бити да све обавимо максимално и да уземо бодове против Португалије. Надам се да ће то донети позитивнију слику о свему, све снаге да усмеримо на Португалију - рекао је Миливојевић.

Он је рекао да екипи треба подршка и да треба заборавити на клупске поделе.

- Овде смо сви репрезентативци. Ја сам некад играо у Звезди, има оних који су играли за Партизан, то је све део наших каријера, али овде смо сви под једном заставом и због једног циља и не интересује нас клупска обојеност, већ само репезентација. Надам се да ће народ бити уз нас, своју репрезентацију, а ми ћемо дати све од себе их обрадујемо.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Коларов: Повређених нема, увређени ме не занимају

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у Лигу шампиона, а фудбалери Партизана у Лигу Европа, а Миливојевић сматра да обе екипе против енглеских клубова имају веће шансе на својим стадионима.

- Они су код куће немилосрдни, то су врхунске екипе. Звезда и Партизан су се пласирали, имају квалитет. Знам колико су незгодне наше екипе на домаћем терену. Имаће времена да спреме све и надам се да ће проћи како треба за наше клубове - рекао је Миливојевић.