Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Коларов рекао је данас да се атмосфера у националном тиму гради победама, а да га не занимају они играчи који су евентуално због нечега увређени.

- Колико видим, нема повређених, а увређени ме не занимају. Атмосфера се гради победама. Мора да постоји узајамно поштовање. То је темељ за све остало. Сви момци су на месту, велики су професионалци и радујем се утакмицама. Играчи треба да покажу оно што могу. Уз мало среће можемо да направимо добар резултат - рекао је Коларов новинарима у Старој Пазови.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАВКОВ И МАКСИМОВИЋ "ОТКАЗАЛИ" СРБИЈИ: Катаи добио позив од Тумбаковића

Србија ће у суботу играти у Београду против Португалије у квалификацијама за Европско првенство. После три дана следи утакмица са Луксембургом.

- Не можемо да се концентришемо само на Роналда иако на њега треба обратити највећу пажњу. Сваки играч је претња. Роналдо доноси само квалитет више. Остали су одлични играчи, веома незгодни. Бернардо Силва је уз Роналда један од најбољих њихових играча. Португал је једна од најквалитетнијих репрезентација у Европи. Били су шампиони Европе и надоградили су се од тада, сада су више компактни. Имају неколико играча који су у одличним формама. Једна су од најкомпетитивнијих репрезентација - казао је Коларов.

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у групну фазу Лиге шампиона, фудбалери Партизана у групну фазу Лиге Европа, а Коларов је рекао да су "вечити" ривали направили феноменалне резултате.

- То је много битно за њих као клубове, а генерално и за наш фудбал. Пажња дела Европе се усмерила на нашу земљу. Надам се да ћемо имати макар делић подршке и атмосфере коју имају наши клубови - навео је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РОНАЛДО, ЗНАМО СЕ: Дмитровић оптимиста пред данашњу прозивку селектора Тумбаковића

Када је реч о његовом статусу у клубу рекао је да су приче о трансферу "више биле по новинама, као и сваки пут".

- Задовољан сам у Роми, имам још годину дана уговора и о томе ћу мислити када дође време. Годинама играм у озбиљним клубовима, гледам да дајем максимум и то ћу радити и у суботу - рекао је Коларов.