Нови селектор фудбалске репрезентације Љубиша Тумбаковић рекао је да је искључиво сам донео одлуку, верује исправну, што је одбио да води Црну Гори у мечу против косовске селекције у Подгорици. Тумбаковић, који је данас промовисан као селектор "Орлова", смењен је прошлог месеца у Црној Гори због тог потеза и истиче да му је жао што је отишао на тај начин.

- Косово је одавно испуричана прича, неспортска. У том тренутку је био логичан и исправан потез, донео сам одлуку сам. Време ће показати да ли сам био у праву - рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у београдском хотелу Хилтон.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТУМБАКОВИЋ ПРЕДСТАВЉЕН: Највећи изазов у каријери, желимо пласман на ЕП

На питање како ће реаговати ако се у будућности деси дуел Србије и тзв. Косова, што је могуће на ЕП, Тумбаковић сматра да таква одлука мора да се решава на државном нивоу.

- Нисам сигуран да ли постоји могућност за тај меч. Решиће се на вишој инстанци и ја ћу бити део тог размишљања".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СВИ ЗА ТУМБАКОВИЋА: Извршни одбор ФСС донео једногласну одлуку

Он је објаснио да је било мучна ситуација у Црној Гори са председником Савеза Дејаном Савићевићем на тему око тзв. Косова.

- Теже се причало. Жао ми је што се тако десило, утицали су спољни фактори и морало је тако да се реагује - закључио је он.