Сергеју пала цена за 10.000.000 евра

Ђ. САМОИЛОВИЋ

петак, 07. 06. 2019. у 21:50

Сергеју пала цена за 10.000.000 евра

Сергеј Милинковић-Савић је и овог лета у жижи Фото ЕПА

Српски везиста у групи фудбалера из Серије А који су више вредели током прошле године. Милинковић-Савић је био процењен на 75 милиона евра по "Трансфермакту", сада је на "само" 65

ДОЛАЗАК лета у фудбалу значи једну ствар. Време је за трансфере, а Серија А је увек била место где су се европски великани појачавали. То ће бити случај и ове године, с тим што су неки играчи лошијим партијама од оних на које су нас навикли наудили својим акцијама на фудбалској берзи, док су појединци паметно искористили своје шансе и поред свог имена уписали веће цифре којима се нису надали прошле године.

Пре и после светског првенства прошлог лета, Сергеј Милинковић-Савић је био звезда прелазног рока. Понуде европских великана су се низале као на траци, али тврдоглавост газде Лација Клаудија Лотита, и потраживање чак 150 милиона евра су растерали потенцијалне купце.

Данас Сергеја процењују мање, односно, према специјализованом порталу "Трансфермаркт", српски везиста вреди 65 милиона. То је за 10 милиона мање него што су нудили Милан и Јувентус прошле године, а они су се профилисали као најозбљнији кандидати за потпис звезде небескоплавих, с тим што је према свим најавама на прагу црно-белих из Торина. Све ово је продукт нешто лошије сезоне, у шта се уклопило скромно издање на прошлогодишњем Мундијалу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНОГОРЦИ БОЈКОТУЈУ ТЗВ. КОСОВО: Тумбаковић неће на клупу, Иванић и Стојковић остају на трибинама

Двојац Јувентуса Паоло Дибала и Кристијано Роналдо, такође спадају у категорију оних којима је пала цена. Роналдо сада вреди 90 милиона, 10 мање него него прошлог лета, и то је вероватно први пут после дуго времена да Португалца цене на мање од 100 милона европских новчаница. Поједини стручњаци оправдавају то пре свега бројем његових година (34). Оно што је изненадило све јесте цена од 85 милиона за Паола Дибалу, јер је прошлих сезона деловало незамисливо да Аргентинац оде за мање од тих чувених 100 милиона.

КИН СА 15 НА 40

МЕЂУ онима којима је цена скочила ове сезоне у Серији А,посебно се истиче - Моисе Кин, млади нападач Јувентуса. Тренер Макс Алегри му је дао шансу, а овај му узвратио са шест голова на 13 мечева. Стигао је и да дебитује за А селекцију Италије и постигне два поготка.

Све ово је резултирало скоком од чак 25 милиона евра, и поред његовог имена сада стоји цифра од 40 милиона. Јувентус Кина види као залог за будућност, и тешко ће се у неко скорије време одрећи услуга младог нападача.

Коментари (7)

* КОМЕНТАР *

08.06.2019. 01:03

Штета, значи сада кошта само 100 милиона, ааааааааахахахахаха ...!!!

wz20s

08.06.2019. 09:08

Samo se vi smejte, ali zbog ovog coveka prosli smo lose na SP a i posle. Nije ni malo smesno.