Фудбалски клуб Цревена звезда обележио је у понедељак 40 година од сусрета са Борусијом из Менхенгладбаха у финалу Купа УЕФА.

Звезда је те 1979. године после ремија у Београду 1:1 поражена у Менхенгладбаху 1:0, па је трофеј остао у Немачкој.

Јубилеј је обележен пригодним филмом аутора новинара "Спортнетwорка" Милана Стојиљковића и признањима играчима, која је у име клуба уручио председник Светозар Мијаиловић.

Тадашњи спортски директор Црвене звезде Драган Џајић рекао је да му је драго што клуб обележава овај јубилеј.

- Драго ми је да што сам у друштву ових играча којии су по мом мишљењу направили огроман успех који до данашњег дана није обележен на начин на који су заслужили. По општем утиску, ми смо заслужили да и тада будемо победници Купа УЕФА. Данас ми је срце пуно јер су ови момци заслужили огромно признање и добро је што су се људи у Звезди сетили да на овакав начин обележе - рекао је Џајић.

Нападач из те генерације Душан Савић истако је да је сезона 1978/79 била феноменална.

- Пресрећан сам што смо данас готово сви на окупу и што део сам генерације која је одиграла феноменалну сезону 1978/79. и успела да елимише највеће клубове Европе на путу до финала. Поносан само што нас је на том путу водио сјајни тренер и човек Бранко Станковић - рекао је Савић.

Капитен тадашње екипе Владимир Петровић Пижон, обележава ове године још један јубилеј - 50 година од доласка у Црвену зведу, због чега није могао да задржи сузе.

- Захваљујем се свима. Поносан сам на успех који смо оставрили. Нисмо успели да да победимо, судије нам нису дале - рекао је Петровић.