МАЛОЈ српској легији у италијанској Фиорентини за неколико дана ће да се придружи и талентовани леви бек Црвене звезде Алекса Терзић (19). Спортски директор Митар Мркела је открио да је цена трансфера била 1,5 милиона евра,

- Ја сам дете Звезде, а провео сам много времена на позајмици у дресу Графичара. Када сам схватио да не могу да се изборим за наступ у сениорском тиму шампиона Србије, понуда Фиорентине је дошла као поручена. Гледали су ме у свим мечевима омладинске Лиге шампиона, били су веома задовољни и послали су конкретну понуду у клуб - каже Терзић, за "Новости".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Марин и Милојевић најбољи и у избору СПФН

УБРЗАНИ ИТАЛИЈАНСКИ АЛЕКСА Терзић није седео скрштених руку последња три месеца ни ван терена.
- Ужурбано сам учио италијански језик. Промоција у Фиренци је заказана за следећу недељу, а припреме почињу 1. јула. Засада знам основне ствари јер желим прво да се обратим људима на њиховом језику - спрема се Терзић.

Колико тежак може да буде растанак и колико понекад боли када се помешају лепе и мање лепе емоције, најбоље описује Терзић који ће у љубичасти дрес Фиорентине заједно са Душаном Влаховићем и Николом Миленковићем.

- Крајем године ми истиче уговор са Звездом. Могао сам да одем за џабе у Италију или било коју другу средину, али нисам хтео. Осећам да ни Звезда, а ни ја, не заслужујемо такав растанак. Боли ме што нисам изборио место у првом тиму, али сам убеђен да ћу једног дана, по повратку у Србију, да заиграм у њему - додаје Терзић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Марин узима од Милијаша "десетку"

Дакле, следи ускоро сусрет са партизановцима у Фиренци...

- Са Влаховићем сам веома добар другар, стално смо на вези. Наше ривалство на теренима у Србији је трајало годинама. Он ми је први послао честитку и поруку да ме чека у новом клубу. Радујем се и сусрету са Миленковићем. Сви смо били и остали пријатељи, па тек онда ривали у дресу Звезде или Партизана на терену - закључује Терзић.