Све је било спремно за шампионско славље Пари Сен Жермена. Стигао је Нејмар, Единсон Кавани и Анхел Ди Марија су били у ложи, Килијан Мбапе на клупи да одмори за шампањац и све што следи. Све што је било потребно јесте победа против Стразбура.

И, кренуло је идеално. Ерик Чупо-Мотинг је у 13. минуту затресао мрежу и „начео“ ривала. Да Коста је у 26. минуту изједначио, да би се потом десио потез који је обележио меч.

Нкуку је пребацио голмана Селса, лопта је ишла у празну мрежу, публика је већ почела да слави погодак за ново вођство Парижана. А, онда је на сцену ступио Чупо-Мотинг. Направио је потез који је заиста тешко објаснити и на гол линији блокирао чист гол и спречио вођство. Никоме није било јасно због чега је то урадио...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Де Хеа први пик Парижана

Стразбуру је то дало крила да голом Гонкалвеша преокрене већ до полувремена, али је увођењем Мбапеа, Дракслера и Кехрера домаћин успео да дође до још једног гола и ремија који није био довољан да се и званично прослави титула (2:2).

Само је питање времена када ће је и званично „оверити“ пошто имају чак 20 поена више од другопласираног Лила, али их је у томе вечерас спречио ни мање ни више него њихов играч.