Илиев: Јанковић опростио огроман дуг Партизану, Рикардо остаје у Хумској

М.БЛАЖИЋ

31. 01. 2019. у 19:49

Илиев: Јанковић опростио огроман дуг Партизану, Рикардо остаје у Хумској

Фото: М.Блажић

Црногорски везиста Марко Јанковић је према неким информацијама црно – белима опростио чак 160.000 евра дуга на име премија

ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ" : БЕЛЕК

САМО неколико сати је недостајало да прелазни рок Партизана буде завршен без иједне продаје, а онда је пао дефинитиван договор у троуглу Спал – Партизан – Марко Јанковић. Црногорски везиста је постао нови играч клуба из Фераре у трансферу тешком око 1.800.000 евра (пола иде Партизану, пола Олимпијакосу), док је Јанковић према неким информацијама црно – белима опростио чак 160.000 евра дуга на име премија. После скоро једночасовног разговора са 23-годишњим фудбалером у присуству потпредседника Владимира Вулетића спортски директор се насмејан појавио пред новинарима у хотелу “Суено” и саопштио да више не постоје никакве препреке ка потписивању троипогодишњег уговора.

-Трансфер у СПАЛ је завршен. Уз велику захвалност морам да напоменем да је Марко Јанковић овом приликом направио нешто што не знам да ли је иједан играч Партизана у историји. Опростио је огроман новац који му се, нажалост, дуговао. Велико хвала, уједно и жеља да у новом клубу покаже таленат који га краси и да једног дана заврши у клубу који одговара његовом, нажалост, још само таленту. СПАЛ је добра степеница у његовој каријери - подвукао је Ивица Илиев.

Одласци Саше Здјелара и Светозара Марковића су били актуелни практично до последњег тренутка прелазног рока, али се нису догодили, док је по речима Илиева посебно интересантна ситуација била око нападача са Зеленортских острва.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПРОДАО ЈАНКОВИЋА: Црно-белима од СПАЛ-а 900.000 евра

-Радује ме што смо за Рикарда Гомеша добили много званичних понуда. Све смо урадили да он не оде. Како ствари стоје, он остаје са нама.

Имајући у виду да прелазни рок у Србији још није завршен намеће се логично питање да ли ће Партизан реаговати после финансијске инјекције из Спала и ангажовати још неко појачање.

-Морам са остатком руководства да видим најпре са чим клуб располаже, да направимо рачуницу до лета. Имамо неке жеље, знате да смо нешто већ били скоро завршили, да не спомињемо разлоге, нажалост неки играч нам се измигољио из руку, а играо је на Јанковићевој позицији. Некад не зависи све од нас.

Спортски директор црно-белих је на крају поручио надлежнима у ФСС да би требало преиспитати одлуку о ограничењу на четири инострана играча у нашој лиги.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН И ДАЉЕ БЕЗ ГОЛА У БЕЛЕКУ: Црно-бели поражени од Краковије, Босић поцрвенео за два минута

- Принуђени смо да узимамо домаће играче и на крају нас они коштају више него страни. Партизан би боље пословао када би могло више странаца да буде у тиму и ове моје речи су својеврсни апел на институције да реагују и дозволе већи број странаца у нашој лиги јер је константан и велики одлив домаћих играча у иностранство – завршио је Илиев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Milan Galic

01.02.2019. 09:44

Od Jankovica 160 000 i još 900 000 to je 1. 060000 eura.500 000 od Jovanovic i eto para.Prodace Rikarda 100% za 4 mil eura.Plus Miletic .Pa biće negde oko 5mil.