НИЈЕ ЗАБОРАВИО РОБИЈА НИ ПОСЛЕ 17 ГОДИНА: Просинечки фудбалер? Као да је са друге планете

Новости онлине

06. 12. 2018. у 10:28

НИЈЕ ЗАБОРАВИО РОБИЈА НИ ПОСЛЕ 17 ГОДИНА: Просинечки фудбалер? Као да је са друге планете

Роберт Просинечки

Просинечки је био геније, на другом нивоу. Имао је 32 године када сам играо са њим, није то било најбоље његово време, међутим изгледао је тако као да је дошао с друге планете, каже Кевин Харпер

Легендарни фудбалер Црвене звезде Роберт Просинечки некада је жарио и палио теренима широм Европе као један од најбољих играча света. Поред Динама и Звезде Роби је носио дресове Реал Мадрида, Барселоне, Севиље, Овиједа, Стандарда, Портсмута... И где год био садашњи селектор БиХ је оставио дубок траг.

У Портсмуту је изабран у идеалних 11 свих времена, а његов тадашњи саиграч Кевин Харпер из сезоне 2001/2002. се присетио какав је мајстор са лоптом био Просинечки.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЖИВОТНА БОРБА ВЕЛИКОГ ЖУТОГ: Просинечки поново оперисан

- Кроз каријеру сам играо са неколико озбиљних фудбалера, мислим на врхунске класе попут Тедија Шерингема, Пола Мерсона и Роберта Просинечког. Али, Просинечки је био геније, на другом нивоу. Имао је 32 године када сам играо са њим, није то било најбоље његово време, међутим изгледао је тако као да је дошао с друге планете", присетио се Харпер.

Није тајна ни да је Просинечки кроз каријеру имао и активности које нису примерене професионалним спортистима. Причало се да је у Портсмуту пушио по 40 цигарета дневно...
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације