Албанци су сигурни да су три бода за зеленим столом њихова. Тамошњи медији са усхићењем извештавају са меча високог ризика, који се на тај начин и завршио.

Репрезентативци нису крили одушевљење ни на путу за Тирану, где су дочекани на феноменалан начин. Једноставно од губитника су створили атмосферу, као да су у најмању руку победници, иако у Хумској победника сигурно није било. Изгубио је фудбал, спорт, а поново су још више заоштрене ствари на релацији Србија и Албанија.

У катастрофалним извештајима албанских медија у Београду предњачи један портал у којем аутор текста у наслову истиче да је заставу “Етничке Албаније” видело седам милиона Срба на челу са председником државе.

Репрезентативци Албаније су већ сигурни да ће УЕФА да региструје утакмицу 3:0 у њихову корист. Дочек у Тирани је у најмању руку био раван пласману на Европско првенство.

Албанци су једноставно преко ноћи створили атмосферу победника, окренули су воденицу на своју страну, иако је делегат УЕФА одлучио да се утакмица настави, а они су били ти који нису били за наставк меча у Хумској.

А да ли ће се играти нови меч или ће бити регистрован 3:0 у корист једне или друге репрезентације сазнаћемо наредних дана. Једно је сигурно на срамоту у Хумској две државе гледају разлчичитим очима, Срби као на нешто што није смело да се деси а Албанци као да су већ победници.

Дочек репрезентативаца Албаније на аеродрому у Тирани