Брука Ранка Кривокапића, посланика СДП у црногорској скупштини: У Србији ПРОДАВАЛИ СВИЊЕ, док је ЦЕТИЊЕ БИЛО СЛОБОДНО!

Novosti Online/В.К.

30. 04. 2020. у 16:09

Нема смисла да се оваква мржња шири у држави која до свог задњег момента постојања је била српска држава

Брука Ранка Кривокапића, посланика СДП у црногорској скупштини: У Србији ПРОДАВАЛИ СВИЊЕ, док је ЦЕТИЊЕ БИЛО СЛОБОДНО!

Фото: В.К.

ПОЧАСНИ председник Социјалдемократске партије и посланик те партије Ранко Кривокапић, обрукао се у црногорскомпарламенту говорећи да Србима из Црне Горе не треба да буде матична држава Србија – већ Црна Гора, али и да Александар Вучић није председник Срба из Црне Горе, већ је то демократски изабрани председник у Црној Гори.

- Имам дужност да браним достојанство Цетиња као црногорске престонице од свих, почевши од вашег митрополита до нашег члана. На Цетињу се играо тенис и голф, пре него у Београду. Тамо су штампане књиге први пут међу Јужних Словена. Тамо је постојало име Јужних Словена кад су сви остали љубили папуче. Тамо је био писмени Његош, док је неписмени „Силни“ продавао свиње у Аустроугарску. Е, то је та разлика - изјавио је Ранко Кривокапић.

Реаговао је Андрија Мандић, председник Нове српске демократије и члан председништва Демократског фронта:

- Кривокапић вређа читав народ и оне који су владали једном од српских држава, а као да су овде сви били писмени. Био је Његош писмен, а остали сви неписмени – у Цуцима, Морачи и свугде. У Србији је књаз био неписмен, а око њега сви писмени. И он се ослањао на те писмене. И Његош је написао посвету „праху оца Србије“, описујући Карађорђа онако како је заслужио да га опише један српски владика и црногорски митрополит.Нема смисла да се оваква мржња шири у држави која до свог задњег момента постојања је била српска држава. То је говор мржње. Поштеније је да ви из ДПС-а и СДП-а обновите рад КПЈ, него да се као комунисти представљате као социјалдемократе - одговорио је Мандић.

Уследила је реакција посланика Уједињене Црне Горана Радоњића.

- Кривокапић већ 20 пута вергла једно те исто. Прво, није „Милош Силни“, Душан је „Силни“, а Милош је „Велики“. Човек мора да зна елементарно па да нешто коментарише. Увреда је да ви подстичете некога да буде Србин. Немојмо да се бавимо нечијом нацијом, немојмо да пљујемо његове владаре, него кажимо нешто о економским мерама да му буде боље - казао је Радоњић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације