СНП Црне Горе указује на кршење привремених мера од ДПС: Кампања усред мера против короне

Novosti Online / М. С. – В. К.

14. 04. 2020. у 15:45

Социјалистичка народна партија Црне Горе, издала саопштење илуструјући тврдњу о Црној Гори као земље чуда податком да је скоро три пута више ухапшених због кршења прописаних мера, него оболелих од короне

СНП Црне Горе указује на кршење привремених мера од ДПС: Кампања усред мера против короне
Као што смо и раније указивали, под плаштом строгих мера Националног координационог тела за заразне болести, ДПС је отпочео предизборну кампању. Тако је ових дана потпредједник Скупштине Бранимир Гвозденовић заврнуо рукаве и кренуо у обилазак угрожених подручја, наводно с намером да испрати како се у болници у Бару одвија ситуација, а у Црмници да утврди начине опоравка и развоја након проласка кризе.

Социјалистичка народна партија Црне Горе, издала саопштење илуструјући тврдњу о Црној Гори као земље чуда податком да је скоро три пута више ухапшених због кршења прописаних мера, него оболелих од короне!

- Држава која има највише полицајаца по глави становника у Европи своје репресивно лице потпуно је оголила на Цвети, када су у станицу полиције приведени митрополит Амфилохије и свештеници који су га пратили у вршењу литургије. И Савет за грађанску контролу рада полиције оценио је да су у овом случају прекршена права приведених, али то не значи ништа Вељовићу и Нухоџићу. Прекршиће и погазиће они сва људска права само да би се додворили шефу режима. Истовемено, у поступању предсједника даниловградског одбора ДПС-а који је боравио у кафани иако је то забрањено већ месец дана, нико не види ништа спорно. Савет за грађанску контролу рада полиције утврдио је и да је стање у подгоричкој “бетоњерци” више него лоше, да су двојица Подгоричана приведена због кршења привремених мера двије ноћи морали да деле кревет, док у бројним просторијама нема осветљења, не раде чесме, мадраци и ћебад нису довољно чисти, кажу из СНП, уз позив ДПС да престане са кршењем права грађана, црквених великодостојника и опозиционих политичара, и да сву енергију усмери на превазилажење кризе која је из темеља уздрмала друштво.

- Обратите пажњу и на поштовање физичке дистанце и осталих мера када приводите грађане и свештенике, као и на испуњавање основних стандарда у погледу задржавања у просторијама полиције, да се не би десило да због тога имамо повећан број случајева оболевања од вируса - поручују из СНП.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације