Судовима не смета корона кад треба осудити ДФ: Милан Кнежевић четири месеца у кућном притвору

Novosti online / В. Кадић

уторак, 24. 03. 2020. у 17:25

Судовима не смета корона кад треба осудити ДФ: Милан Кнежевић четири месеца у кућном притвору

Милан Кнежевић / Фото Танјуг

Налазимо се у једном паралелном универзуму у којем црногорско правосуђе потпуно легитимно функционише, у обрачуну са политичким противницима - рекао је један од лидера ДФ Милан Кнежевић, коме је потврђена пресуда

Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић саопшио је да му је данас Виши суд у Подгорици,у моменту ширења вируса короне и условиманеформалног ванредног стања, потврдио пресуду Основног суда на четиримесеца кућног притвора! Кнежевић је осуђен због инцидента који се догодио уфебруару 2017.године када су вербално напали и физички насртали напосланике Демократске партије социјалиста у холу Скупштине Црне Горе.


-Налазимо се у једном паралелном универзуму у којем црногорско правосуђепотпуно легитимно функционише, у обрачуну са политичким противницима. Тако сам ја данас добио пресуду од стране Основног суда, потврђену у Вишем суду, потврђеном од судије Миљане Павићевић, као председника Већа и судије РадомираИвановића, и судије Бранке Бошковић, која је изузела мишљење, а односи се на потврду пресуде посланицима Демократског фронта, за вербални инцидент који се десио у фебруару месецу 2017. године којом је у потпуности потврђенапресуда, сада већ, председнице Основног суда, иначе врло блиске пријатељицеВесне Меденице, судије Жељке Јововић, која је пресуђујићи посланикеДемократског фронта, у ствари, аванзовала и напредовала у каријери . рекао је Кнежевић у обраћању.


- Можда је и природно да једна Српкиња из Фоче са презименом Чанчар, докаже се у новом, дукљанском,приватном провозоријуму у обрачуну са најјачим опозиционим савезом. Ова пресудаје послата дан након што су лидери Демократског фронта, конкренто, ја, доставили, прочитали, крунски доказ, који је стигао из Вишег јавног тужилаштва, у Специјално државно тужилаштво, а које је Миливоје Катнић скривао дуже од два месеца и доказе који у потпуности руши пресуду за државни удар.За казну сам одмах, експресно пресуђен на четири месеца кућног притвора, са могућношћу изласка укупно шест сати у та четири месеца. Акобисмо желелида иронишемо и стварамо једну лагодну циничну атмосферу,испада да је ова пресуда пала у прави тренутак, јер се буквално и читава Црна Гора, налази у својеврсном карантину, једино што Влада не жели да уведе ванредно стање, а свакодневно нам прете, како ће то урадити уколико се не будемо придржавали неуставних уредби које су донесене у претходних седам дана - казао је Кнежевић.


Он је оценио да је поражавајуће то што је премијер Душко Марковић заједно са својим министрима, са Милом Ђукановћем, као председником државе, у својим обраћањима позивао на нацилнално јединство, на покривање и анулирање свих политичких разлика које су више него евиденте, да би са друге стране суистовремено искористили „приватизовано, корумпирано и криминално црногорско правосуђе, да отпочну, завршни обрачун са посланицима Демократског фронта“.


-Зато нас не чуди због чега је неуставно укинут и рад Скупштине, јер да би она престала са радом, неопходно је да се изгласа ванредно стање. Међутим,предлог о увођењу ванредног стања потребно је да достави и предложи Мило Ђукановић у Скупштини. Због чега су Мило Ђукановић, и Душко Марковић, у овом тренутку када имамо 22 оболелихи најмање један смртни случај, беже од предлога за увођења ванредног стања? Мислим да је лако закључити, јер се плаше расправе у црногорском парламенту, којом бисмо поставили многа незгодна питања, о томе колико смо спремни или неспремни дочекали ову пандемију коронавируса. И зато је било сасвим оптимално да се настави обрачун са лидерима и посланицимаДФ-а, ономогући им се улазак и рад, иделовање у Скупштини наредних месеци, како Црна Гора не би сазнала праву истину о ономе што је очигледно добило такве размере, да се плашим да их назовем правим именом, а уосталом кроз јучерашње обраћање Душка Марковића, свисмо имали прилику да се уверимо да њега у овом тренутку више забрињава шта ће се десити када прође пандемија овог вируса, јер нас онда чека економска пандемија, економски колапс, казао је Кнежевић, додајући да га забрињава чињеница, да, у овом тренутку, када се брутално крше основна људска права, објављују јединствени матични бројеви и бројеви телефона грађанакоји се налазе у карантину, то да ли је Мило Ђукановић био у карантинуи самоизолацији, с обиром на то, да је дошао из држава које су такођеобухвачене пандемијом короне?


- Да ли је био Душко Марковић који је имао непосредан контакт са њим на Врховном савету одбране, Предраг Бошковић, начелних Генералштаба Дакић, и сви остали који су имали контакт са њима. Да ли они сматрају да су поштеђени мера, и уредби које доносе, на начин што ће користећи судове, полицију, тужилаштво, наставити са обрачуном, са грађанима, који имају другачије мишљење, и другачији однос према ономе што је досад урађено у борби против короне? Овим путем, ја не желим да пласирам никакву панику, нити да стварам параноју код грађана Црне Горе, али желим јасно да укажем,кад све ово буде прошло, да ће Душко Марковић, ове правне финесе представитикао сасвим легитимну уставну ствар којом је желео да заштити ЦрнуГору, а у ствари, навикнуће нас на појам неформалног ванредног стања, које ће трајати неограничено све док год они буду били на власти, поручио је Милан Кнежевић.

Коментари (1)

Mirjana

24.03.2020. 18:35

dobro ,ajde de barem će se zaštititi od virusa!Mi ostali "razumni matorci"smo isto u kućnom pritvoru!!