Један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић, позвао је коопредседавајућег Парламентарног одбора ЕУ да не иде на вечеру са представницима владајуће већине, јер ће га у супротном оптужити да подржава актуелну црногорску власт. Он је у Скупштини Црне Горе казао да је управо тренутна парламентарна већина више пута посланицима ДФ-а скидала имунитет и одређивала притвор.

Прочитајте још: Циркус у црногорској цркви: Владика се одметнуо од Мираша, хоће да ради “риконстракшн и ребилдинг“ (ВИДЕО)

- Ја сад питам вас да ли је у вашим парламентима то могуће. Позивам вас господине Билчик да не идете на вечеру са представницима власти како би избегли било какав облик коруптивности по коме је препозната ова власт. Сигурни будите да ћемо вас на следећој седници ПОСП-а оптужити, уколико на било који начин будете подржали овакав режим који прогони већину Црне Горе, казао је Кнежевић. –Усвајањем Закона о слободи вероисповести расписана је црвена интерполова потерница за Исусом Христом. Тим законом је предвиђено да Српска православна црква и Исус Христ морају доказати ДПС-у и Милу Ђукановићу да постоје пре њега. Док режимски медији трагају за господом богом, ми у Црној Гори добијамо на десетине и десетине хиљада грађана који улицама проносе његово име и саопштавају „Не дамо светиње“ и „Бог је са нама“. Али док траже бога параполицијске, полицијске и војна хунта су на сваки начин покушали да уведу диктатуру и ванредно стање.

Кнежевић је Билчика нагласио да је ДФ од режима прошао кроз „најстрашнију тортуру и репресију“.

- И када им је то било мало насрнули су да чланове наших породица. Мени су ухапсили брата, брата од стрица, мајку. У мојој кући је остало још пет паса, три мачке и шест кокошака које чекају на хапшење од овог режима, рекао је Кнежевић.