Полицајац Милоје Шћепановић одлучио где ће наставити да ради: Црква ће му обезбедити смештај

В.Вујновић

28. 12. 2019. у 21:59

Полицајац Милоје Шћепановић одлучио где ће наставити да ради: Црква ће му обезбедити смештај
Црква ће му обезбедити смештај, чуло се на вечерашњем молебану и протестној шетњи у Херцег Новом у којој је учествовао велики број грађана
Бивши полицајац Милоје Шћепановић из Никшића који је напустио службу после три деценије јер како је рекао није могао да „удара на браћу, пријатеље и комшије“ прихватио је понуду за посао у Херцег Новом. Црква ће му обезбедити смештај, чуло се на вечерашњем молебану и протестној шетњи у којој је учествовао велики број грађана.

Дуга колона се кретала од цркве Светог Спаса на Топлој до цркве Светог архангела Михаила у Старом граду где је Новљане поздравио председник Херцег Новог Стеван Катић и истакао да му је драго што су се људи окупили у оволиком броју (према проценама зналаца око три хиљаде људи) „да још једном кажемо државној власти да смо
против овако усвојеног закона о вероисповести који грађани Херцег Новог нити прихватају нити ће прихватити, поручио је Катић.

- Сабирали смо се пола године уназад стално говорећи да овај закон дели браћу и сестре не само у Херцег Новом него у целој Црној Гори али властодршци са државног нивоа опет су се усудили да ударе на Бога, на оно што је најсветије. Оно што је пред нама је да се и даље боримо, рекао је Катић, подсећајући да је свиме што је чинио Херцег Нови оправдао чињеницу да је једини град који је добио орден Светог Саве.

Молебану у цркви Св Спаса присуствовао је на позив председника Катића и градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

- Није ово никав политички скуп, али морамо поручити оној неколици политичара који су изгласали овај закон да то неће проћи. Неће проћи да њихова политика влада, јер треба да влада политика вере, политика народа, оног који подржава своју СПЦ, а ви сте ту да препознате који су то људи а који су они који ће – продати веру за вечеру, поручио је Ћурић.

Он је објаснио да је Херцег Нови део Епархије захумско-херцеговачке, и зато је и људима у Републици Српској важно оно што се у овом граду дешава.

Херцегновско свештенство предводило је протестну шетњу, а отац Радомир Никчевић потврдио је да ће молебан бити организован сваког дана у цркви Светог Спаса. У недељу је протестна шетња планирана до манастира Савина.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

prota S.N. Kajevic

28.12.2019. 22:40

Hriscanski je da oprastamo kao sto je episcom Metodije rekao za policajce koji su ga tukli u Crnoj Gori. Njegos je sve to znao i u svojim teskim razmisljanjima o zlu rekao: "Zlo cinjteti oda zla se braninti tu zlocinstva nema nikakvoga!"Braco Grnogorci srpskoga roda i kova, poslusajte Njegosev glas sa Lovcena,"Oltar pravi na kamen krvavi...Udri Varga i ne Oktav mu traga il gubi oba dva svijeta"!

Crna jutra nad Srbijom svicu

28.12.2019. 23:12

Junaštvo je kada sebe branim od drugoga, čojstvo je kada drugoga branim od sebe, Marko Miljanov