БАР - Петорицу Барана полиција је привела у ноћи између четвртка и петка. У просторијама ЦБ Бар неколико сати су провели шеф клуба ОО ДФ, члан председништва Нове српске демократије, председник Црквене општине Бар у Бару Дејан Ђуровић, Ратко Ћипранић, Шћепан Јелић, Мило Масоничић и Стефан Лековић.

Прочитајте још: Посланици Демократског фронта после ноћи проведене у притвору: Остали смо доследни прецима, идемо даље

Ђуровић је у изјави за „Новости“ казао да није постојао разлог за његово привођење.

- У ЦБ Бар задржали су ме шест сати током којих са мном није обављен разговор. Не знам који је разлог, због чега сам приведен, изузев ако није због интензивне телефонске комуникације са председником Мандићем( Андрија). Ако су ухапсили и Мандића и мене због одбране Црногорско- приморске Митрополије мој одговор на то је цитат из „Горског вијенца“ Свак је рођен да по једном мре, част и брука живе за довијека” казао је Ђуровић кога је полиција, како наводи привела око 20 часова, а пуштен је у раним јутарњим сатима.

- Током мог боравка у ЦБ није ми било дозвољено да користим лични мобилни телефон. Моје не јављање извало је велику забринутост чланова породице и пријтеља јер нису знали где сам, казао је Ђуровић. На новинарско питање – како се полиција понашала према њему, Ђуровић је одговорио- коректно.