Положен камен темељац за хотел Дурмитор (ФОТО)

М.Д.

23. 10. 2019. у 16:28

Положен камен темељац за хотел Дурмитор (ФОТО)

Фото: Влада Црне Горе

Жабљак ће представљати планетарно Црну Гору као једну од најбољих дестинација, а светски џет сет ће боравити у хотелу Дурмитор
Жабљак ће представљати планетарно Црну Гору као једну од најбољих дестинација, а светски џет сет ће боравити у хотелу Дурмитор.


Премијер Душко Марковић и власник компаније Дурмитор Hotel and Villas грчки бизнисмен Петрос Статис у средусу положили камен темељац за градњу новог хотела „Дурмитор“ на Жабљаку.


Градња новог хотела почиње одмах, а планирано отварање је у мају 2022.


Вредност овог пројекта је 20 милиона еура, а планирано је да у хотелу буде од 80 до 120 запослених.


Према пројекту нови хотел задржаће све битне и карактеристичне елементе спољашњег изгледа старог хотела традиционалне дурмиторске архитектуре, али је побљшана унутрашњост у циљу достизања стандарда пет звездица, саопштено је на презентацији пројекта обављеној одмах након полагања камена темељца.


Ризорт ће располагати са 55 апартмана и 12 комфорних вила. Располагаће са спа и велнес центром, спољашњим и унутрашњим базеном, теретаном, салом за конференције и другим садржајима.Простираће се на пет нивоа који се допуњују подземном гаражом. Типске виле су аутентичног локалног изгледа.


На презентацији је саопштено да се при пројектовању водило рачуна о очувању природе применом модерне геотермалне технологије као и ће се допринети побољшању запослености, сарадњи са локалним произвођачима хране.


Оно што је веома значајно нагласити је да ће се током градње користити најскупљи природни материјали.- Почињемо стварати вредност са којим се неће поносити само Жабљачани, инвеститор и Црна Гора. Ово ће бити хотел глобалне вредности и садржаја. Обећали смо да ћемо целу Црну Гору развијати, да нас на том плану неће представљати само туристички потенцијали јужног и централног дела државе већ и на северу. Због тога, посебна захвалност господину Петросу што је уз напоре Владе, да се и север развија по највишим стандардима, разумео и прихватио да инвестира на Жабљаку. Драго ми је да је и руководство Жабљака прихватило широке руке овакав пројекат, што нам је на понос, јер ће Жабљак бити планетарно представљен - казао је Душко Марковић и истакао да отварањем новог хотела „Дурмитор“ на Жабљаку ће све бити другачије.


Прочитајте још: Расписан нови тендер за хотел Дурмитор по нижој цени


Најављују да ће светски џет сет боравити у хотелу Дурмитор.Петрос Статис, након више оглашавања стечајне управе „Ски центра „Дурмитор“, купио је почетком новембра 2016. стари хотел „Дурмитор“ за 650.000 еура.


Стари хотел, на чијој ће се локацији градити нови хотел „Дурмитор“, позициониран у близини Црног језера уз руб НП „Дурмитор“.Стари објекат хотела “Дурмитор”, који је комплетно порушен, саграђен је 1939. године. Током Другог светског рата запаљен, а по ослобођењу поново изграђен.


Током Другог светског рата у њему је деловала ратна партизанска болница, што га чини одређеним спомеником.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Vladimir

23.10.2019. 22:50

Kako ovi crnogorci imaju kompleks velicine pa to je strasno. Planetarno, svetski dzetset...idi begaj