АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена група кријумчара миграната

Танјуг

22. 10. 2019. у 15:41

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшена група кријумчара миграната

Илустрација / Фото Танјуг

У међународној Европоловој акцији "Мордана" разоткривена је криминална организација која је у 11 наврата из БиХ у Хрватску незаконито пребацила 87 особа, за шта су примили најмање 6.700 евра

У међународној Европоловој акцији "Мордана" разоткривена је криминална организација која је у 11 наврата из БиХ у Хрватску незаконито пребацила 87 особа, за шта су примили најмање 50.000 куна (око 6.700 евра), саопштило је данас хрватско Министарство унутрашњих послова (МУП).

У вишемесечној акцији, у којој су учествовали хрватски и словеначки полициајци, као и Гранична полиција БиХ, обуваћено је више хрватских, словеначких, српских и босанскохерцеговачких држављана који су с подручја БиХ у Хрватску и даље преко Словеније у друге земље чланице Еуропске уније противзаконито пребацивали мигранте, преноси Хина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Pokušali da na osovini autobusa dođu od Sarajeva do Hamburga

Током истраге утврђено је да су тројица хрватских држављана старости 65, 31 и 36 година од почетка јуна до 27. августа у Загребу и на више других места у Хрватској кријумчарили стране држављане преко државне границе с БиХ и Словенијом.

Они су странце прихватали на подручју Сиска и Лике у близини границе са БиХ и затим их аутомобилима и комбијима превозили на подручје Ријеке и Истре у непосредној близини са словеначком границом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Migranti otkriveni u metalnim kavezima

Како се наводи, криминалистичким истраживањем су за више српских, словеначких и босанскохерцеговачких држављана прикупљени докази да су починили истоврсна и повезана кривична дела на подручју БиХ и Словеније, а који ће путем института међународне правне помоћи бити уступљени надлежним државним тужилаштвима у тим земљама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације