У Вишем суду у Бијелом Пољу, председник кривичног већа судија Драган Мрдак, поново је у четвртак одложио почетак суђења Елвису Ћатовићу (32), из Бијелог Поља, који је оптужен за кривично дело тешко убиство у покушају у стицају са недозвољеним држањем оружја и експлозивних материја, односно убиство Жељка Павкова (43) из Србобрана и Љубомиру Лазићу (46) из Земуна, оптуженом због покушаја убиства Ћатовића.

После петог одлагања почетка суђења, судија Мрдак издао је наредбу за издавање међународне потјернице за Лазићем, а поновно суђење је заказано за 15. новембар.

Занимљиво је да је Лазић после пар месеци проведених на лечењу и притвору пуштен да се брани са слободе, да би се у Вишем суду у Бијелом Пољу "присетили", да то није требало учинити, па је за њим, када је напустио затвор расписана потерница.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Uskoro pred sudom o ubistvu „beretke“

Према оптужници заменика вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу Милосава Величковића, Ћатовић је 13 августа прошле године око 23.30 сати, у непосредној близини своје породичне куће у месту Поткрајци, недалеко од Бијелог Поља убио Жељка Павкова (43) из Србобрана, бившег припадника "црвених беретки" ЈСО.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - OKRŠAJ U BIJELOM POLjU: Stari sukob iz Nemačke povukao oroz

Ћатовић је из пиштоља "воир" испалио више хитаца према Павкову и Лазићу, који су се под неразјашњеним околностима нашли пред његовом кућом, а Лазић је према наводима оптужнице узвратио и покушао да убије Ћатовића, који је од трагичног догађаја у притвору.

Тужилац тврди да је Лазић ранио Ћатовића.

Родбина Павкова тврди да је он преминуо не од повреда које му је нанео Ћатовић хицем из пиштоља, већ због последица тортуре којој је био изложен после рањавања од за сада непознатих особа и да је преминуо због непружања лекарске помоћи, нудећи обдукционе налазе...