Невреме криво за несрећу

С. Ђ.

среда, 18. 09. 2019. у 18:41

Невреме криво за несрећу

Монах Горан Кимпанов превози вернике до манастира Фото Фејсбук

Породице не терете свештеника за трагедију у језеру на Скадру; Услед превртања чамца страдали Кумбуровићи и Вујошевић

ЕМОТИВНЕ сцене обележиле су суђење у подгоричком Вишем суду на суђењу свештенику Горану Кипманову, који је према тврдњама тужилаштва одговоран за несрећу на Скадарском језеру, када су се услед превртања чамца којим је управљао, утопили брачни пар Ратко и Јана Кумбуровић, њихова кћерка Нина и Дарко Вујошевић.

Представници оштећених породица Кумбуровић и Вујошевић нису се придружили кривичном гоњењу против оптуженог. Тврде да Кимпанов није крив, да су временске неприлике учиниле своје, те да монах није желео да превози никога већ су оштећени журили и на сопствено инсистирање ушли у чамац.

- Сина, снаху, унуку, све сам изгубио. Али овај човек није крив. Мени су рекли да су га притискали, да су говорили да журе на посао, да имају обавеза, а да је он упозоравао на невреме. Не тражим никакву надокнаду и не желим да га суд казни ни кућним затвором - рекао је Жарко Кумбуровић.

Ни адвокат Дамир Лекић, пуномоћник оштећеник породица, није се придружио кривичном гоњењу против Кимпанова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Котларница ради незаконито


Кимпанов се терети да је починио "тешко дело против опште сигурности", односно за трагедију на ушћу реке Мораче у Скадарско језеро, када су страдале четири особе након превртања чамца 3. фебруара 2019.

Судија Предраг Табаш је након рочишта, казао да ће суд одлуку донети и саопштити 20. септембра.


ПРИЗНАО КРИВИЦУ

ВИШИ државни тужилац Данка Ивановић Ђерић и окривљени Кимпанов закључили су споразум о признању кривице. Према том споразуму, окривљени је прихватио да буде осуђен на шест месеци затвора, а казну ће издржавати у кућним условима, и да плати паушал тужилаштву и суду по 100 евра и 484,50 евра за трошкове вештачења.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације