Вијори се орао над Ловћеном

В. КАДИЋ

13. 09. 2019. у 07:22

Вијори се орао над Ловћеном

ПРОВОКАЦИЈА Колоне у Тузима

Албанци у ЦГ тврде да нема забрана за истицање заставе

АЛБАНСКА застава слободно се вијори по Црној Гори, иако црног двоглавог орла нико од званичника у Подгорици не жели да види. Истицање симбола суседне државе осоколило је овдашње албанске представнике у локалним самоуправама, али и у Влади Душка Марковића.

- Нема законских забрана за вијорење албанских застава. То је застава Албанаца који живе у Црној Гори.

Ову поруку послали су властима у Подгорици, Ник Ђељошај, председник општине Тузи и Мехмед Зенка, министар за људска и мањинска права у Влади Црне Горе!

- Албанске заставе ће се увек вијорити у Тузима упркос кривичним пријавама Министарства културе - поручила су њих двојица. - Не видимо ништа спорно у томе што се истичу албанске заставе без црногорских, јер је све у складу са законом о употреби националних симбола. Спорове са другим институцијама због тумачења закона решаваћемо у реду и миру.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ДФ: Вратити тробојку

Министар Зенка је још раније истицао да је његов народ дао огроман допринос за обнову државне независности Црне Горе на мајском референдуму 2006. године.

- Албанци су се декларисали за државу Црну Гору и не знам шта би требало још да ураде - говорио је Зенка.

И Генци Ниманбегу, потредседник Скупштине Црне Горе, дели сличне ставове.

- То је наша албанска застава и ми имамо право да је употребљавамо. Имамо право да изражавамо нашу етничку припадност. То што Закон о јавном реду и миру то забрањује, то је друга ствар - поручио је Ниманбегу.

"Новости" су покушале да добију одговор од послника ДПС-а, поводом ове приче, али они нису били расположени било шта да кажу.

Међутим, овакво понашање албанских првака у Црној Гори осуђују у Новој српској демократији. Јован Вучуровић, посланик, каже да политика ДПС-а отворено прети традиционалној, православној Црној Гори покушавајући да забрани песме, заставе и симболе већинског народа.


РЕЖИМ ДОЗВОЉАВА

НАМЕРА да се православље угрози неће проћи, јер је православни народ спреман да брани своје симболе и светиње од оних који нападају под плаштом "велике Албаније" и њихових помагача и сарадника из врха ДПС-а који су издали традиционалну Црну Гору - истиче Вучуровић. - Такво понашање врха режима охрабрило је екстремисте из реда албанских странака, па осим истицања албанских застава имамо клицање терористима ОВК у Тузима, напад на митрополита Амфилохија у Свачу код Улциња...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Анти Антифа

13.09.2019. 07:36

Тако је.Имају право.Сад Срби да истакну беле орлове па да видимо чија Црна Гора

Pera

13.09.2019. 07:44

samo je srpska zastava zabranjena izgleda.....Srbi,izadjite sa srpskim zastavama !!! ....e crnogorci pojesce vas albanci uskoro....

iz glave

13.09.2019. 07:51

MNE je albancima samo tranzicioni magarac do Velike Albanije, zato kažu - mi smo za Crnu Goru, ali ističemo samo albansku zastavu

Brazilko

13.09.2019. 12:09

Samo polako braco nasa.....noz u ledja ce biti....vrlo brzo....od vasih prijatelja...posto smo vam mi neprijatelji....

Ivan

13.09.2019. 16:00

Nemojte se toliko jediti, oprostiće vam vaša otadžbina Crna Gora što ste je izdali. Znam da prasetina, povrće i voće znače , razumijemo vas što ste se posrbili