Милачић: НАТО планира војну базу на беранском аеродрому

Танјуг

среда, 11. 09. 2019. у 17:12

Милачић: НАТО планира војну базу на беранском аеродрому

Print screen Facebook

Разлози за НАТО базу на некадашњем беранском аеродрому су бројни, не само због тога што тамо већ постоји аеродромска писта, и објекти некадашњег аеродрома, већ и због близине границе са Албанијом

Председник опозиционе црногорске странке Права Црна Гора Марко Милачић посетио је некадашњи берански аеродром и том приликом изјавио да НАТО планира изградњу војне базе на том аеродрому.

"Према информацијама до којих је дошла Права Црна Гора од извора из Министарства одбране Црне Горе, НАТО заједно са својим црногорским партнерима озбиљно разматра коришћење капацитета некадашњег беранског аеродрома у сврхе изградње својеврсне НАТО базе", рекао је Милачић, а пренела Права Црна Гора.

Како је навео Милачић, разлози за НАТО базу на некадашњем беранском аеродрому су бројни, не само због тога што тамо већ постоји аеродромска писта, и објекти некадашњег аеродрома, већ и због близине границе са Албанијом.

Прочитајте још - Ускоро одлука о почетку градње НАТО базе у Слатини

"Треба имати у виду све чешће релативизовање наше границе у корист Албаније, као и због близине са касарном која се по НАТО стандардима гради у Андријевици, а зашта је Црна Гора већ определила 17 милиона еура", истакао је Милачић.

Он је такође подсетио да након периода када је овај аеродром служио за цивилно ваздухопловство, у једном периоду је служио и као војни објекат за обуку војних пилота, али да су много пута чули, нарочито од бившег председника Филипа Вујановића, да ће берански аеродром да се врати својој намени.

"Права Црна Гора, али и ја лично желим да поручим одавде из Берана да нећемо дозволити да се овде, у срцу Васојевића, изгради НАТО војна база. Пре ћемо изабрати да овде буде катун за овце, него за НАТО војнике. Позивам све Васојевиће и грађане Берана да заједно дигнемо глас против ових злих, и по државу Црну Гору опасних, наума", закључио је Милачић.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Braco

11.09.2019. 19:26

Bravo gospodine Milacicu, ali nazalost Milo je najvjerovatnije vec primio prvu rentu za taj aerodrome. Tako da ce vasa borba da bude uzaludna.