Функционери и по три крова над главом?

В. КАДИЋ

10. 09. 2019. у 12:19

Функционери и по три крова над главом?
Упркос осуди јавности Влада Црне Горе ће наставити да дели станове функционерима. Министар Предраг Бошковић: Решавање стамбеног питања је хумана идеја

ОТВОРЕНА порука представника Владе Црне Горе да ће и у наредном периоду наставити да дели станове функционерима, не осврћући се на чињеницу да су их добили и неки који имају два или три "крова над главом"! То је изазвало бес опозиције, али и социјалних структура, оцењујући да је и ово показатељ да је "Црна Гора приватна држава".

- Идеја решавања стамбених питања функционера и запослених у државној управи је једна хумана идеја - казао је војни министар Предраг Бошковић.

Да би на питање новинара - "Шта о томе мисли, премијер Душко Марковић?" - кратко одговорио:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕСВАКИДАШЊА САОБРАЋАЈКА КОД БЕРАНА: После судара изгорели мотоцикл и комби

- Ваш је посао да опструирате Владу јер очигледно имате веома осмишљену стратегију да то радите! Да ли је проблем да сутра неко из Дирекције јавних радова добије стан, помоћник? Или што ти службеници обезбеђују да се буџет пуни како је законом прописано. То раде ти људи, то не раде они који бојкотују парламент.

Скидањем ознаке тајности са података о становима и кредитима за 96 функционера, који углавном имају по један или више станова, добре приходе и пензије, а посебно што награђени то нису навели кроз имовинске картоне, отвара питање - да ли је државни врх у канџама корупције?

- Очигледно је да власт Црну Гору доживљава као приватну државу и зато се овако бахато и безобзирно понашају - казала је Бранка Бошњак, посланик ДФ. - Неко добије концесије, неко неки град на управљање, или хидроелектрану, неко фабрику, а онима који треба да зажмуре на све то и провуку кроз заробљене институције режима, они добијају станове и кредите и то је што њима одговара.

Демократска Црна Гора најављује да ће у циљу борбе против наставка ове праксе подносити кривичне пријаве, док у ДФ то оцењују бесмисленим јер сматрају да су "институције заробљене".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РЕГИОНУ ТРЕБА САД: Мило Ђукановић се састао са Метјуом Палмером

ВРЕЂАЊЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ

ПОВОДОМ ове афере огласио се Слободан Савовић из Синдиката просвете.

- Просветним радницима вређа интелигенцију то што са платама нижим од просечне плаћају месечну рату за стан од 300 евра, док са друге стране министри са више него дуплим зарадама стан отплаћују у ратама од 40 евра - саопштио је Савовић. - Премијер је оголио начин функционисања једног политичког система у коме смо ми грађани само жртве њихове осионости, нескромности и медиокритета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације