РЕГИОНУ ТРЕБА САД: Мило Ђукановић се састао са Метјуом Палмером

В.К.

понедељак, 09. 09. 2019. у 18:26

РЕГИОНУ ТРЕБА САД: Мило Ђукановић се састао са Метјуом Палмером

Фото: Председник ЦГ

Председник Црне Горе Мило Ђукановић је у разговору са америчким изаслаником Метјуо Палмеру, саопштио да сви у региону заједно са партнерима попут САД, треба да охрабре Европу да што пре крене са офанзивнијом политиком према Западном Балкану
Председник Црне Горе Мило Ђукановић је у разговору са америчким изаслаником Метјуо Палмеру, саопштио да сви у региону заједно са партнерима попут САД, треба да охрабре Европу да што пре крене са офанзивнијом политиком према Западном Балкану.


-Овај регион нема пожељну перспективу без интеграције - казао је Ђукановић додајући да обе стране деле полазне оцене о проблемима у региону, а то су недовољно поуздани мир и стабилност и недовољно јасна визија просперитета региона.


У саопштењу председниковог кабинета наводи се да се Ђукановић захвалио Вашингтону на подршци Црној Гори, посебно у области одбране и безбедности, „и на тој линији казао да су приоритети за наредни период снажење мреже одбране у области сајбер криминала и хибридних опасности“.


Прочитајте још: ФОКУСИРАНИ НА РЕГИОН: Амерички изасланик Метју Палмер у посети Црној Гори


-Подсетио је да кроз регионалне иницијативе као што су А5, а посебно у оквиру НАТО још чвршће снажимо партнерство две државе. Председник је оценио да су за решавање кључних дефицита у региону, као што су владавина права и недостатак знања, посебно искуства и подршка САД, наводи се у саопштењу Ђукановићевог кабинета.


Амерички изасланик Палмер информисао је Ђукановића о приоритерима своје мисије –подстицај отварању преговора о приступању ЕУ за Скопље и Тирану, повратак дијалогу Београда и Приштине и тражење решења за функционалност БиХ.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

realist.

10.09.2019. 01:12

Ti si jedan od savetodavaoca za svoju korist, ti bi svoju porodicu prodao, samo da bi ostao na vlast, Ali ti ces uskoro otici iz vlasti kome si ostavi Crnogorski narod.